Mayerline maakt zero waste blouse en jurk van reststoffen

Mayerline Brussels geeft dit seizoen nieuw leven aan reststock-stof met een blouse en jurk van taftzijde. Het Belgische kledingmerk zet hiermee opnieuw in op het reduceren van afval en reststock van stoffen.

Na de upcycled teddy-tas in 2021 en de kimono’s uit 100 procent natuurzijde van vorige zomer, gaat het Belgische modehuis dit jaar nog een stap verder door te werken met deadstock.

Made-to-order

Katrien De Cannière, marketingmanager Mayerline: “We ontwikkelen en monitoren ons volledige productieproces om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan met basismaterialen, garens en stoffen tot het stikken van het kledingstuk en de levensduur erna. Het beperken van overschotten en opwerken van reststocks, is daar een onderdeel van.”

De taftzijde-items zijn beperkt beschikbaar – van 3 tot 26 februari 2023 – en worden alleen op bestelling gemaakt. De verkoop loopt via de Mayerline-flagshipstores waar de stukken ook gepast kunnen worden. De productie wordt in maart opgestart, in april ontvangen de klanten hun bestelling.

lees ook

Fast fashion: een dubbele boosdoener voor de samenleving

Mode die blijft

Upcycling moet voor Mayerline nog meer de toekomst van het merk uitmaken, vertelde De Cannière een tijd geleden in Ecotips-magazine: “De meest duurzame keuze die je in de mode kunt maken bestaat erin om een stuk zo lang mogelijk te dragen. Dat lijkt voor de hand liggend maar weinigen staan erbij stil. Als een kledingstuk na verloop van tijd toch wat van zijn glans verliest, moet de eerste keuze gaan naar herstellen en opfrissen. Kan dat niet meer, dan is  de volgende stap het vermaken van een kledingstuk tot iets nieuws door het wat aan te passen.”

“In fashion is ‘mode die blijft’ de basis van de duurzaamheidsgedachte, omdat het verder denkt dan fast fashion die vandaag in is en morgen out”, besluit De Cannière. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.