Klimaatcommunicatie_theShift

All abord? Zorg dat je iedereen mee krijgt in je klimaatverhaal

Het integreren van klimaatdoelstellingen in de bedrijfsstrategie wordt steeds meer ‘common practice’ – en dat is een goeie zaak. Maar je mag nog zo’n uitgekiende en ambitieuze klimaatstrategie hebben, als ze niet gedragen wordt door de hele organisatie blijft ze niet meer dan mooie woorden. Hoe integreer je klimaatactie in het DNA van je bedrijf? Op initiatief van de Belgian Alliance for Climate Action (BACA) bracht The Shift een aantal organisaties samen die getuigen over hoe zij het woord bij de daad voegen. 

Drie communicatie must-haves

Communiceren over klimaat, dat is deel van de core business van GoodPlanet, die organisaties en het grote publiek begeleidt om duurzamer te werken en leven. “Eigenlijk dien je bij je interne klimaatcommunicatie drie hokjes af te vinken,” zegt Sofie Luyten, Program Director B2B bij Goodplanet, “Team up, verbind en herhaal.” Als je communicatie aan deze drie essentials voldoet, is de kans heel groot dat je de hele organisatie mee hebt.  

Sofie: “Eerst en vooral is het belangrijk dat je het hele team aanspreekt: kijk voorbij het duurzaamheidsteam of bestuur en betrek àlle personeelsleden in alle functies.” Verbindende communicatie is daarbij the way to go. Sofie: “Klimaat is een heikel thema. Niet iedereen denkt er even genuanceerd over. Wees je daarvan bewust en wik je woorden. Het gaat om informeren, het is geen strijd om het grote gelijk. Communiceer dus positief en vooral: met respect.” 

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.