Wallbox EVC

Ikea introduceert thuislader voor elektrische wagens

Ikea België biedt vanaf vandaag opladers voor elektrische wagens aan. De Zweedse keten doet dit in samenwerking met zonne-energiebedrijf Svea Solar. Daarnaast breidt het zonnepanelenaanbod uit naar bedrijven. Ikea wil met het aanbod rond zonne-energie allesomvattende oplossingen aanbieden en zo de energietransitie voor iedereen toegankelijker maken. 

Vanaf vandaag, 17 januari, is de Wallbox EVC bij Ikea België te koop. Dat is een oplader voor elektrische wagens met een laadcapaciteit van 22 kW. Het toestel laadt de wagen tien keer sneller op dan een gewone aansluiting, en is compatibel met alle merken. Gebruikers kunnen de Wallbox zowel binnen als buiten installeren. Een bijhorende app zorgt voor een optimaal beheer van het opladen. 

Zonnepanelen voor bedrijven 

Vanaf 22 januari 2024 zijn zonnepanelen bij Ikea, al te koop voor particulieren sinds 2017, ook beschikbaar voor bedrijven. Dankzij een vlot aankoopproces hoopt Ikea zoveel mogelijk bedrijven te overtuigen om over te stappen op zonne-energie. Sinds 2021 ontwikkelen Ikea België en Svea Solar een uitgebreid gamma rond zonne-energie, waarmee klanten hun energieverbruik op een efficiënte en geïntegreerde manier kunnen beheren. Zo kunnen klanten vanaf nu hun elektrische wagen opladen met energie die ze thuis opwekken met hun eigen zonnepanelen of opslaan in hun modulaire thuisbatterij.

lees ook

Vlaamse overheid pompt 4 miljoen euro in onderzoek naar energietransitie

Om de klimaatdoelstellingen te halen, is een duurzame energietransitie noodzakelijk, aldus Ikea. Het Zweedse bedrijf wil deze energietransitie voor iedereen toegankelijk maken door eenvoudige, betaalbare en duurzame oplossingen aan te bieden. Sinds 2021 hebben IKEA België en Svea Solar samen 16.940 zonnepanelen en 384 thuisbatterijen geïnstalleerd. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.