XEV-YOYO_Crushed-Mint

Italiaanse stadsauto XEV Yoyo arriveert op Belgische markt

De kleine volledig elektrische auto innoveert met een batterijwisselsysteem en mikt op stadsmobiliteit voor bedrijven, particulieren en autodelen. De XEV Yoyo komt in vier versies, met een instapprijs van 16.990 euro (incl. BTW).

Het Turijnse automerk stelde de XEV Yoyo in januari voor tijdens het Brusselse autosalon. Nu komen de vier versies van de wagen op de Belgische markt. De kleine stadsauto is 100 procent elektrisch en speelt in op de stedelijke mobiliteit met praktische bruikbaarheid, design en technologie. “Zie Yoyo als een soort mobiliteitsapparaat, dat in staat is om stedelijk reizen waarvoor het is ontworpen aangenamer en praktischer te maken”, zegt Andrea Campello, CEO van XEV Trade. “Tegelijk is de auto veelzijdig voor zelfs buitenstedelijk gebruik, voor bedrijven en individuen en zelfs voor het hele gezin.”

lees ook

Voor het eerst meer elektrische wagens dan dieselauto’s verkocht in EU

Vier versies

De auto heeft een rijbereik van 150 kilometer, een kleine draaicirkel en is voorzien van alle technologie. Bij de instapversie is een 7 inch aanraakscherm voorzien, bij de andere versies meet het scherm 10 inch. De grootste innovatie van het merk zit in de batterij. Door een batterijwisselsysteem, dat kan worden gecombineerd met traditioneel opladen vanaf een thuisnetwerk of laadpaal, biedt het een cross-mobiliteitsoplossing. De XEV Yoyo is beschikbaar in vier versies (Easy, City, Tech en Premium). De prijzen variëren van 16.990 tot 18.510 euro, afhankelijk van de versie.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.