legrand_green-up_cebeo_images_2

Legrand lanceert met Green’Up ONE laadoplossing voor thuis

Efficiënt energiebeheer is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven en gezinnen. Legrand, aanbieder van elektrische en digitale infrastructuur, lanceert vanaf 1 juni een aanvulling op het gamma Green’Up laadoplossingen om elektrische voertuigen of plug-in hybrides vlot op te laden. Met Green’Up ONE is die laadoplossing nu ook beschikbaar voor residentiële toepassingen.

Legrand biedt met Green’Up ONE een laadstation aan in een solide kunststof behuizing, dat voertuigen via wisselstroom (enkelfasig en driefasig) oplaadt. Omdat deze manier van laden enkele uren in beslag neemt, is de Green’Up ONE ideaal voor plaatsen waar voertuigen gedurende langere tijd kunnen laden, zoals een garage of oprit. Standaard is elk Green’up ONE laadstation uitgerust met een ingebouwde laadkabel van 5 meter. De toepassing is dankzij de IP54 beschermingsgraad en IK10 schokbestendigheid geschikt voor installatie in overdekte of beschutte plaatsen, zoals garages van particuliere woningen, appartementsgebouwen of overdekte privé-parkeerplaatsen.

Dynamisch Load Management

Het opladen van elektrische voertuigen kan aan de hand van vier verschillende laadmodi: mode 1 voor speedpedelecs, elektrische fietsen, elektrische steps en e-scooters en modes 2, 3 en 4 voor elektrische auto’s. Green’Up ONE heeft laadmode 3 waarbij de beveiliging in het laadstation zelf geïntegreerd zit. Kenmerkend voor elektrische voertuigen is het variabele laadvermogen. Dit betekent dat het laadvermogen afhankelijk is van het type voertuig, maar ook van het laadstation en de beschikbare energievoorziening. Dit vermogen (AC) kan variëren van 3,7 kW tot maximaal 22 kW.

Door een energiemeter aan de installatie toe te voegen, is dynamisch laden mogelijk. De energiemeter meet constant het verbruik van de hele installatie en communiceert met de laadpaal. Die zal dan het laadvermogen aanpassen volgens het beschikbare vermogen of het maximaal ingestelde verbruiksvermogen. Eigenaars van een slimme elektrische installatie kunnen de Green’Up laadpaal integreren in hun systeem door toevoeging van het geconnecteerde droog contact. Tot slot kan het laadstation ook gestuurd worden door een externe schakelklok, timer, of een ander relais.

lees ook

Smappee lanceert laadpaal EV One

Flexibele installatiemogelijkheden

De Green’Up ONE kan op 2 manieren geïnstalleerd worden: aan de muur (wallbox), of als staand laadstation via montage op een sokkel. Met de App Charger Control van Legrand kunnen gebruikers de Green’Up ONE vanop afstand instellen en bedienen. De app met draadloze Bluetooth kan gedownload worden via de App Store of Google Play.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.