Maarten den Dekker nieuwe duurzaamheidstopman bij North Sea Port

De nieuwe Chief Sustainability Officer (CSO) Maarten den Dekker begint op 1 aan zijn taak bij North Sea Port. Hij heeft onder meer de verantwoordelijkheid over energie, klimaat en circulariteit. Den Dekker werkt al zes jaar voor het havenbedrijf.

Duurzaamheid neemt een centrale plaats in binnen North Sea Port en is een cruciale pijler in de strategie van het havenbedrijf. Dat wordt op bestuursniveau onderstreept met de aanstelling van Maarten den Dekker. De 31jarige den Dekker vervangt huidig bestuurder Dick Engelhardt, Chief Development & Nautical Operations, die met pensioen gaat. Met de aanstelling van Maarten den Dekker kiest het havenbedrijf voor een interne kandidaat en zet het extra in op de realisatie en versnelling van projecten op het vlak van energie, klimaat en circulariteit.

Verjonging

Met de aanstelling van de 31-jarige Maarten den Dekker als CSO kiest het havenbedrijf ook voor verjonging in de bestuurskamer. Maarten is bijna zes jaar aan boord bij het havenbedrijf en mee verantwoordelijk voor de strategische stappen in de afgelopen jaren van North Sea Port als duurzame haven. Daarnaast is hij een klein jaar werkzaam als directeur van het Nederlandse deel van Smart Delta Resources (SDR), het samenwerkingsverband van industrie, haven, kennisinstellingen en overheden in de regio om te komen tot een toekomstbestendige, duurzame industrie.

Maarten den Dekker CSO North Sea Port

“De energietransitie vraagt om belangrijke investeringen en keuzes waarin we met de kennis van Maarten deze ambitieuze stappen kunnen verder zetten”, zegt Daan Schalck, CEO North Sea Port. “Maarten heeft in de afgelopen jaren bewezen een belangrijke troef te zijn in de realisatie van de verdere verduurzaming van de haven. Met zijn inzicht zal hij in deze nieuwe functie bij North Sea Port verantwoordelijk zijn voor het succes van onze duurzame ambities en ons helpen de haven in de volgende fase van duurzame ontwikkeling te leiden.”

lees ook

Nieuw milieucertificaat voor North Sea Port

“Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan als Chief Sustainability Officer”, vult Maarten den Dekker aan. “In die rol krijg ik de kans om North Sea Port elke dag een beetje duurzamer te maken en samen met de collega’s richting te geven aan onze duurzame ambities als Europese tophaven. Een superboeiende opgave in een minstens zo boeiende organisatie. Ik kijk ernaar uit om daarin met de bedrijven, overheden en al onze partners de implementatie van onze toekomstgerichte strategie verder te versnellen ten behoeve van de haven en onze omgeving.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.