Gaiyo_mobiliteit_app_MaaS

Mobiliteitsapp Gaiyo nu ook beschikbaar in België

De mobiliteitsapp Gaiyo breidt haar diensten uit naar België. Met de app krijgen personen toegang tot deelvervoer en openbaar vervoer. Belgische reizigers kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een breed scala aan mobiliteitsopties zoals e-bikes, deelscooters, parkeermogelijkheden en openbaar vervoer, via één applicatie.

Gaiyo is een MaaS (Mobility-as-a-Service) app waarmee gebruikers vervoersbehoeften kunnen plannen, boeken en betalen met één account. De app werd in 2020 gelanceerd en komt nu dus naar de Belgische markt. “Een duurzame toekomst begint bij slimmere mobiliteit. Ons doel is deelmobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, waar je ook bent”, verklaart Lucien Groenhuijzen, CEO van Gaiyo. “Met de uitbreiding naar België en de toevoeging van Felyx als zakenpartner, zijn we weer een stap dichter bij het realiseren van ons doel om binnen vijf jaar 70.000 ton minder CO2-uitstoot te bereiken.”

Groeistrategie

De uitbreiding naar ons land is voor de Noorderburen een logische stap in haar groeistrategie. “Als buurlanden kunnen we efficiënt opereren en hoogwaardige dienstverlening bieden aan beide landen. Zo geven we met Gaiyo onze gebruikers ook de mogelijkheid om zowel in Nederland als België te reizen met flexibele en duurzame deelmobiliteit.” Het feit dat verschillende mobiliteitspartners in beide landen actief zijn, helpt uiteraard ook een handje. Naast die bestaande partners is Gaiyo voor de Belgische markt ook een samenwerking aangegaan met lokale vervoerspartners zoals De Lijn.

lees ook

Groenere mobiliteit alleen mogelijk met minder verkeer

Op de Nederlandse consumentenmarkt kende Gaiyo in 2022 een groei van maar liefst 600 procent. Afgelopen jaar nam het bedrijf Mobility Mixx over om nog beter zakelijke klanten te kunnen bedienen en het dienstenaanbod uit te breiden. Door de overname groeide Gaiyo uit tot een compleet aanbod voor persoonlijke als zakelijke reizen in Nederland. Waar de app in Nederland de zakelijke markt aandoet, is dat in België voorlopig alleen de consumentenmarkt. Toch spreekt het voor zich dat pendelaars van de app gebruik kunnen maken voor hun woon-werkverkeer.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.