SDG, duurzaamheid, ontwikkelingsdoelen

Neem deel aan de SDG Barometer 2024

De SDG Barometer is een initiatief van Universiteit Antwerpen, UCLouvain, Antwerp Management School en het Federaal instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Het grootschalige, tweejaarlijkse onderzoek is een instrument dat de aandacht van Belgische bedrijven meet voor duurzaamheid.

“Het doel van het tweejaarlijks onderzoek is om in kaart te brengen hoe Belgische organisaties bijdragen aan het realiseren van Sustainable Development Goals (SDG’s) en wat dit voor hun organisatie betekent”, zegt professor Lars Moratis van het Sustainable Transformation Lab aan de Antwerp Management School. De resultaten verschijnen in een uitgebreid onderzoeksrapport, dat de onderzoekers zullen voorstellen tijdens het SDG Forum later dit jaar.

belgie krijgt slecht sdg rapport van verenigde naties

Vierde editie

Op 1 januari 2016 zijn de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) gelanceerd. Binnen dit kader leveren 193 landen inspanningen om alle vormen van armoede weg te werken, ongelijkheid te bestrijden en de klimaatverandering terug te dringen. Het onderzoek met steun van het Federaal instituut Duurzame Ontwikkeling (FIDO) is toe aan de vierde editie. Ook deze keer richten de medewerkers hun pijlen op bedrijfsleiders en duurzaamheidsmedewerkers. Het onderzoek is primair gericht op Belgische bedrijven, maar ook andere organisaties zoals onderwijsinstellingen, maatschappelijke en publieke organisaties worden uitgenodigd om deel te nemen.

lees ook

SDG Barometer: Bedrijven hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheid

De enquête bestaat uit zeven onderdelen. Na enkele algemene vragen over SDG’s en de betreffende organisatie, richten de onderzoekers zich onder andere op de effecten van Covid-19 op het SDG-proces, motivaties voor het toepassen van SDG’s en de impact van de duurzaamheidsdoelstellingen op de organisatie.

Deelnemen aan het onderzoek (15-20 minuten) kan tot eind april via deze link.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.