Samsung Galaxy oceaanplastic
Beeld: Samsung

Samsung hergebruikt weggegooide visnetten voor nieuwe Galaxy-apparaten

Samsung ontwikkelde een nieuw materiaal dat oceaanplastic een nieuw leven geeft als onderdeel van Galaxy-apparaten. Het gebruik van dit materiaal is een nieuwe stap in het ‘Galaxy for the Planet’ project waarmee Samsung zijn ecologische voetafdruk wil minimaliseren. 

De smartphone-gigant is van plan om oceaanplastic te gaan gebruiken in zijn hele serie aan nieuwe Galaxy-apparaten. Deze lijn aan toestellen wordt op 9 februari onthuld tijdens het Galaxy Unpacked-event. 

Met de nieuwe lijn toestellen wil Samsung het gebruik van single-use plastic elimineren en overstappen op milieubewuste en hergebruikte materialen. 

Het probleem van visnetten in de oceaan

Bij ‘oceaanplastic’ denken veel mensen aan een waterflesje of plastic tasje dat ronddrijft op aan het oppervlak van de oceaan. Een veel groter probleem, is echter de 640.000 ton aan visnetten die elk jaar wordt achtergelaten in de oceaan. 

Deze netten blijven vaak tientallen jaren ronddrijven in onze oceanen en hebben een enorme impact. Zeedieren raken erin verstrikt, ze tasten koraalriffen en natuurlijke leefomgevingen aan en daarbij vormen ze een gevaar voor onze voedsel- en waterbronnen. 

Met dit alles bij elkaar zorgen de visnetten voor een gigantische verstoring van de balans in ons milieu. Het verzamelen en hergebruiken van de visnetten is daarom een belangrijke stap om onze oceanen schoon op te ruimen en onze planeet te beschermen. 

Meer innovaties op komst

Volgens Samsung is het hergebruiken van oceaanplastic slechts de eerste stap die het bedrijf neemt om de klimaatcrisis aan te pakken. In de toekomst wil het bedrijf blijven innoveren en nieuwe oplossingen voor de klimaatcrisis bedenken. 
Niet alleen Samsung, maar ook andere tech-bedrijven werken aan een oplossing voor het afval in de oceanen en andere klimaatproblemen. Zo introduceerde Schneider Electric recent nieuw schakelmateriaal dat net als de nieuwe Galaxy productlijn wordt gemaakt van oceaanplastic.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.