Tetra_Pak_Office_1

Tetra Pak transformeert kantoor met gerecycleerde drankkartons

Tetra Pak, wereldleider in voedselverwerking en verpakkingsoplossingen, heeft het vernieuwde kantoor in Groot-Bijgaarden ingewijd, in samenwerking met het Nederlands design- en architectenbureau Aectual. Het nieuwe kantoor is ontworpen met innovatieve materialen op basis van gerecycleerde drankkartons en zet de standaard voor duurzaam werkplekontwerp in heel Europa.

België heeft een indrukwekkend totaal recyclagepercentage van 79 procent voor verpakkingsafval, volgens Statbel, schrijft Tetra Pak in een persbericht. Dat moet de jarenlange positie van België  als wereldleider in recyclage bevestigen. Ons land blinkt niet alleen wereldwijd uit in recycling, maar dient ook als inspirerend voorbeeld voor buurlanden op het gebied van recycling van plastic en karton. Dat komt onder andere door hun prestatieniveaus als het Europese streefcijfer voor 2025 te overtreffen.

Tetra Pak en Aectual bundelen krachten voor een circulaire, innovatieve economie

Om de positie als wereldleider van België te versterken, transformeerde Tetra Pak het kantoor in Groot-Bijgaarden met materialen die passen bij de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. In samenwerking met het design- en architectenbureau Aectual heeft Tetra Pak unieke en esthetisch interieurobjecten en -elementen ontwikkeld. Die zijn volledig vervaardigd uit PolyAI (polymeren en aluminium) uit gerecycleerde drankkartons. “De recente transformatie van ons kantoor in België toont onze toewijding aan het creëren van duurzame werkplekken die bijdragen aan een gezondere planeet en tegelijkertijd het welzijn van werknemers verbeteren”, zegt Stefan Follet, General Manager Belgium & Internationaal Account Director bij Tetra Pak.

lees ook

Synpet verkiest Antwerpen boven Genk voor nieuwe recyclagefabriek

“Tetra Pak erkent de waarde van deze samenwerkingen voor toekomstig succes”, vult Nathalie Walter, Sustainability Manager France & Benelux bij Tetra Pak, aan. “We hechten veel waarde aan de actieve betrokkenheid van onze klanten en bedrijfspartners in onze missie om steeds duurzamer te worden en te blijven evolueren. We kijken uit naar een voortzetting van deze vruchtbare samenwerkingen op weg naar een innovatieve toekomst. De transformatie van het Belgische Tetra Pak-kantoor dient als een bron van inspiratie voor velen binnen de industrie.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.