Too Good To Go, app, AI, voedselverspilling

Too Good to Go lanceert AI-gedreven oplossing tegen voedseverspilling

De marktplaats voor voedseloverschotten, Too Good To Go, introduceert een innovatief platform in de strijd tegen voedselverspilling. De AI-gedreven oplossing stelt voedingsretailers in staat om op een slimme wijze overtollige voorraden te beheren.

Monoprix pionierde bij het testen van het platform op 250 locaties. De Franse keten werkt sinds 2017 samen met Too Good To Go en heeft intussen 1,2 miljoen maaltijden gered van verspilling. “Het Too Good To Go-platform heeft een nieuwe dynamiek geïntroduceerd in de strijd tegen voedselverspilling door een alles-in-één oplossing te bieden die over de hele waardeketen werkt”, zegt Isabelle Boudard, Chief CSR Department bij Monoprix. “Onze teams blijven samen innoveren om in de toekomst een nog grotere impact te hebben. Dit blijkt uit het gebruik van kunstmatige intelligentie om voedselverspilling aan te pakken. De mogelijkheid van Too Good To Go om zich aan te passen aan onze bedrijfsbeperkingen en te voldoen aan onze criteria voor een optimale winkelkwaliteit is cruciaal voor het succes van onze samenwerking.”

Kosten verminderen

Volgens het European Grocery Retailing Institute bedragen de kosten verbonden aan voedselverspilling bijna 2 procent van de netto omzet van supermarktketens, vrijwel gelijk aan hun marges. Too Good To Go heeft meer dan 150.000 actieve zakelijke partners en 85 miljoen geregistreerde gebruikers en streeft ernaar deze kosten te verminderen en duurzaamheid in de voedingsindustrie te bevorderen. “Bij Too Good To Go werken we samen met enkele van de grootste namen in de retail. Elke dag leiden we duizenden gebruikers naar winkels, waardoor onze partners omzet en bezoekersaantallen genereren uit overtollig voedsel. Met de introductie van het Too Good To Go Platform kunnen we nu ook hun voorraadbeheer in de winkel ondersteunen,” zegt Mette Lykke, CEO van Too Good To Go.

lees ook

Too Good To Go werkt rechtstreeks samen met producenten om voedselverspilling tegen te gaan 

Het Too Good To Go Platform integreert een modulaire oplossing waaruit supermarktketens kunnen kiezen om hun strategie voor het beheer van overtollig voedsel aan te passen. Deze modules omvatten Beheer van Vervaldatums, Aanbevelingen, Intelligent Prijsgeven, Marktplaats en Donaties. “Processen voor het controleren van vervaldatums en het prijsgeven van producten in de winkel kunnen arbeidsintensief en foutgevoelig zijn, vooral op grote schaal,” legt Geertje Zeegers, Country Director Belgium voor Too Good To Go België uit. “De modulaire aanpak plaatst de operationele activiteiten in de winkel centraal, waardoor eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn en technologie en AI worden benut om efficiëntie te brengen in dagelijkse routines.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.