Weerts_batterijpark_LaLouvière

Weerts Energy bouwt nieuw batterijpark in La Louvière

Energiebedrijf Weerts heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een batterijpark in Garocentre (La Louvière), dichtbij het station van La Croyère. Het gaat om een park met een vermogen van 170 MW en een opslagcapaciteit van 340 MWh (uitbreidbaar tot 680 MWh). Het batterijpark is voor Weerts een belangrijke stap in het Belgische engagement voor een duurzame energietransitie.

Weerts Energy heeft in Evergem en Tessenderlo twee energieprojecten in Vlaanderen. Het batterijpark in La Louvière moet een sleutelrol spelen in de energietransitie en de vermindering van de territoriale uitstoot van broeikasgassen met 55 procent tegen 2030. Die doelstelling wil het bedrijf halen door een efficiënte opslagoplossing aan te bieden voor hernieuwbare energie en tegelijk verschillende diensten aan te bieden aan het net in de regio Henegouwen en nationaal. De beveiligde verbinding met het hoogspanningsstation van Elia in La Croyère garandeert een efficiënte energietransmissie van en naar het batterijpark.

Stap richting energietransitie en -innovatie

“Deze goedkeuring is het resultaat van maandenlange inspanningen om een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor energieopslag te implementeren”, aldus gedelegeerd bestuurder Alexandre de Buck. “Dit investeringsproject komt bovenop onze substantiële investeringen in zonnepanelen, met meer dan 150 megawattpiek (MWp) die de komende twee jaar zal worden geïnstalleerd, waarvan 60 MWp al is voltooid of in de pijplijn zit.” De investering vervolledigt het engagement van de Weerts Group in Garocentre, na de bouw van twee logistieke gebouwen van in totaal meer dan 55.000 m², waarop meer dan 7,5 MWp zonnepanelen zullen worden geïnstalleerd. 

Site Garocentre in La Louvière

lees ook

Zonne-energie zorgt voor Europese elektriciteitsprijs onder nul

“Alle knowhow van de groep, behalve die van onze automobieldivisie, is in zekere zin geconcentreerd op de site van Garocentre. Het batterijpark komt naast onze vastgoedontwikkeling, ontwikkeling van hernieuwbare energie in zowel zonnepanelen als batterijen, en de creatie van werkgelegenheid ondersteund door onze logistieke divisie WSC.” Er begint nu een nieuwe fase in dit project, met de identificatie en selectie van de beste partners voor de bouw, de financiering en het operationele beheer van de site. Daarvoor krijgt Weerts de steun van partner IDEA en de stad La Louvière.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.