wonderwalls_isolatie

Isoleren in één klik – Wonderwalls brengt eenvoud in woningrenovaties

Tegen 2050 zullen in België per jaar bijna 100.000 woningen moeten worden gerenoveerd om de Europese klimaatdoelstellingen te halen. De Brusselse startup WonderWalls is klaar om zijn baanbrekende methode voor isolatie van binnenmuren op de markt te brengen, met een vleugje Ikea en Lego. 

WonderWalls heeft zich gesetteld in een prachtig herenhuis in de Brusselse Marollenwijk. Harold Grondel, mede-stichter en CEO van de jonge start-up, begroet ons hartelijk als we uit de lift stappen, vergezeld van ‘kantoorhond’ Caramelle. Een ervaring uit het persoonlijke leven is vaak de beste reden om een bedrijf op te richten en zo is het ook gegaan bij WonderWalls, begint Grondel zijn verhaal. “Ik heb zelf ook een oude woning gerenoveerd. Ik stelde vast dat ik voortdurend materialen moest weggooien, soms zelf spullen die ik nog maar net nieuw gekocht had. Dit zette me aan het denken hoe we verbouwen efficiënter en vooral ook duurzamer kunnen maken”.  

Er zullen in de komende jaren heel wat mensen in dezelfde schoenen als Grondel komen te staan. Het energievriendelijker maken van woningen is één van de hoofduitdagingen voor ons land binnen de Europese klimaatdoelstellingen. Per jaar zullen ongeveer 95.000 woningen moeten gerenoveerd worden tot het energielabel ‘A’ om de vooropgestelde deadline van 2050 te halen. De Nationale Bank waarschuwde recent nog dat investeringen in isolatie te laag liggen. 

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.