ChargePoint_laadpunt

ChargePoint versnelt elektrificatie van wagenparken met nieuwe beheersoftware

ChargePoint lanceert nieuwe software-oplossingen voor wagenparkbeheerders. De nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld voor zowel volledig elektrische wagenparken als wagenparken met een mix van EV’s en voertuigen met verbrandingsmotoren. Ze helpen de werking van elektrische wagenparken te stroomlijnen, de total cost of ownership (TCO) te verminderen en de overstap naar elektrische voertuigen (EV) te versimpelen.

De software-suite telt drie kerncomponenten: beheer van laadstations, voertuig-telematica en mobiliteitsdiensten zoals roaming en het afhandelen van vergoedingen voor laadsessies. Ze kunnen als één geïntegreerde suite worden geïmplementeerd of als losstaande oplossingen. “We begrijpen de zorgen van wagenparkbeheerders over de benodigde investeringen om wagenparken te elektrificeren”, zegt André ten Bloemendal, SVP Europa bij ChargePoint. “Door verschillende beheerapplicaties in één platform samen te brengen, helpen we wagenparkbeheerders aanzienlijke besparingen op hun TCO te identificeren en te realiseren. Deze software geeft hen betere controle over en zichtbaarheid in de activiteiten van hun wagenpark, en de mogelijkheid om bedrijfskosten gedurende de lifecycle van voertuigen te verlagen.”

Verschillende voordelen

Het softwareplatform van ChargePoint is compatibel met elk elektrisch voertuig en tal van laadpaalfabrikanten. De uitgebreide functionaliteit van het platform helpt wagenparkbeheerders om:

  • Schema’s te automatiseren om ervoor te zorgen dat laadsessies plaatsvinden tegen de laagste elektriciteitstarieven
  • Routeparaatheid te optimaliseren
  • Zichtbaarheid te verkrijgen op locatieniveau om de operationele gereedheid te borgen
  • Meetgegevens bij te houden voor ESG-doelstellingen
  • Real-time waarschuwingen te ontvangen om de uptime van laadstations te maximaliseren
  • Besparingen te realiseren met geavanceerde energiebeheertools

Dankzij open API’s en partnerschappen met ontwikkelaars is de nieuwe wagenparksoftware volledig te integreren met alle tools die beheerders al gebruiken, waaronder telematica-oplossingen van derden, routeplanning en dispatching. De ingebouwde telematica-software is speciaal ontwikkeld voor EV’s en opladers, waardoor wagenparkbeheerders dieper inzicht kunnen krijgen in de prestaties om de batterij- en laadstatus van individuele voertuigen en de prestaties van hun gehele elektrische wagenpark te optimaliseren.

lees ook

ALD Automotive en ChargePoint creëren oplaadbedrijf voor elektrische voertuigen  

Wagenparkbeheerders kunnen nu ook laadactiviteiten tijdens routes beheren, ongeacht de locatie van hun bestuurders, dankzij een mobiele integratie via de ChargePoint-app of met andere apps met behulp van de ChargePoint API’s. Bestuurders hebben in heel Noord-Amerika en Europa toegang tot meer dan 750.000 laadpunten via het ChargePoint-netwerk en kunnen zelfs betalingen beheren via integraties met laadpasleveranciers. Het platform ondersteunt eveneens het platform vergoeding van laadsessies bij thuisgebruik.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.