liftra voor website

DEME en Liftra bundelen krachten in ontwikkeling van volgende generatie windturbines

DEME Offshore en Liftra ApS werken samen aan de ontwikkeling van een nieuwe offshore installatiemethode voor de volgende generatie aan offshore windturbinegeneratoren. De Liftra-kraantechnologie wordt exclusief en volledig geïntegreerd aan boord van de DEME-schepen.

Het Zweedse Liftra zal de gepatenteerde kraantechnologie inzetten in combinatie met DEME’s engineering, operaties en installatietechnologie. De offshore turbine installatiekraan biedt bestaande schepen de mogelijkheid om hogere en zwaardere turbines te bouwen. Tegelijk is de kostprijs lager, wat dan weer leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk. De technologie is geschikt voor zowel bodemvaste als drijvende turbines.

Baanbrekend installatieconcept

DEME Offshore is opgetogen over de samenwerking met het Zweedse Liftra. “We brengen opnieuw een baanbrekend installatieconcept naar de industrie”, zegt Bart de Poorter, General Manager van DEME Offshore Renewables. “Onze exclusieve samenwerking combineert het beste van twee werelden: de expertise van DEME en de succesvolle kraantechnologie van Liftra. Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om vaste of drijvende turbines vanaf een drijvend schip te installeren, waardoor er geen beperkingen zijn wat diepte betreft.”

“Liftra is trots om via de innovatieve LT1500-technologie bij te dragen aan de offshore windsector”, gaat Per Fenger, CEO van Liftra verder. “We kijken uit naar de samenwerking met DEME voor de installatie van offshore turbines. Onze kranen hebben een compact ontwerp en staan bekend om hun efficiëntie en duurzaamheid. We zijn verheugd om samen te werken, gezien de ondernemingsdrang en proactiviteit van DEME om state-off-the-art offshore oplossingen naar de windturbine-industrie te brengen.”

lees ook

DEME gaat 73 windmolens bouwen in Taiwan

De technologie zal worden toegepast op DEME’s drijvende offshore ‘heavy-lift’ schepen zoals Orion en Green Jade. De partners ontwikkelen de technologie in verschillende fases en zullen die na een uitvoerig testprogramma integreren. Naar verwachting zal het nieuwe systeem vanaf 2027 operationeel zijn.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.