Grayling - DHL persmoment

DHL Express België investeert in 100 nieuwe elektrische bestelwagen 

DHL Express zet in samenwerking met Ford en Shell 100 nieuwe elektrische bestelwagens in voor haar Belgische activiteiten. DHL streeft naar een meer milieuvriendelijke toekomst en een volgende stap in dit proces is de verdere implementatie van elektrische bestelwagens in België.  

Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters, Antwerps schepen Koen Kennis, CEO DHL Express Belux Danny Van Himste, Managing Director Ford Belux Peter Bertin en Country Chair Belgian Shell Christophe Vaessen vierden de komst van de elektrische bestelwagens. Het is een nieuwe stap naar een klimaatneutrale toekomst voor DHL Express, in de Antwerpse CityHub van DHL Express op Blue Gate.  

Klimaatneutrale toekomst 

De eerste levering van de 100 Ford E-Transits vormt een belangrijke investering voor DHL Express België en is één van vele stappen van DHL Express op weg naar een klimaatneutrale toekomst. DHL zet actief stappen naar een duurzamere toekomst met haar GoGreen aanpak. Dankzij de 100 nieuwe bestelwagens is nu één derde van het DHL Express’ wagenpark in België geëlektrificeerd. Deze investering betekent een extra CO2-reductie van 2050 ton per jaar. Het doel is om in 2025 over een twee derde geëlektrificeerd wagenpark te beschikken.  

DHL Express streeft naar een CO2-neutrale toekomst in 2050. “We zijn erg verheugd dat we vandaag de komst van de Ford E-Transits kunnen vieren”, zegt Danny Van Himste, CEO DHL Express Belux. “De bestelwagens zijn een van onze grote investeringen in de toekomst, en we zijn niet van plan om te stoppen. Onze samenwerking met Shell en Ford zal ons in staat stellen om verder te blijven vernieuwen en toont dat elke sector, en zeker de logistieke, kan en moet innoveren en evolueren naar een klimaatneutrale activiteit.”  

Vlaamse steun 

“Vanuit Vlaanderen steunen we de ambitieuze plannen van DHL Express om in te zetten op duurzame logistiek”, gaat minister Lydia Peeters verder. “Willen we de CO2-uitstoot omlaag krijgen, dan is het essentieel dat ook de logistieke sector mee de kaart van duurzaamheid trekt. Vanuit Vlaanderen trekken we al enkele jaren die kaart voor personenwagens waarbij ik de ambitie heb om 35.000 laadequivalenten te hebben tegen 2025. Het nieuwe project VIAVIA of ‘Vrachtvervoer Intelligent Aanpassen en Vergroenen via een Integrale Aanpak’ zet in op duurzame stadslogistiek.” 

“Ik hecht veel belang aan het vergroenen van de stedelijke logistiek in en rond Antwerpen”, vult Koen Kennis aan. “Een bedrijf als DHL Express, met alle ervaring en kennis die het aan boord heeft, kan daarbij een belangrijke rol spelen. Ik ben blij met de inspanningen die DHL Express hier levert in het verminderen van het aantal logistieke bewegingen, van de CO2-uitstoot en het aantal afgelegde kilometers in de stad. Het is precies wat Antwerpen nodig heeft.” 

Vlaams minister Lydia Peeters, Antwerps schepen Koen Kennis, CEO DHL Danny Van Himste, Managing Director Ford Peter Bertin en Country Chair Belgian Shell Christophe Vaessen poseren trots bij de nieuwe voertuigen

Samenwerkingsverband met Ford en Shell  

DHL Express werkt samen met Ford voor de elektrificatie van haar wagenpark. Met zijn elektrische motor en 317 km bereik (volgens de WLTP-cyclus) vormt de Ford E-Transit het ideale duurzame hulpmiddel voor de leveringen van DHL Express. “Wij bij Ford zijn trots op de samenwerking met DHL Express op dit project”, aldus Peter Bertin, Managing Director Ford Belux. “Het laat zien wat de toekomst inhoudt als het gaat om het elektrificeren van wagens. We kijken ernaar uit om hun wagenpark in de toekomst verder te elektrificeren.”  

Shell is geselecteerd als partner voor de uitrol van laadinfrastructuur en laadpassen om de mobiliteit van de Ford E-Transits te verzekeren. Zo zijn er al 72 Shell Recharge laadpalen geïnstalleerd in 4 DHL-depots. Binnenkort worden 24 extra laadpalen toegevoegd aan een 5de locatie om een duurzame levering in heel België te garanderen. Ook werden er 272 Shell-laadpassen uitgedeeld aan bestuurders om onderweg op te laden. Via de Shell laadpas hebben de DHL bestuurders toegang tot meer dan 30.000 publieke laadpunten in België.  

lees ook

DHL Express bouwt duurzame Henegouwse hub die CO2-neutraal is tegen 2030

“Ongeacht het profiel van onze klant biedt Shell een uitgebreid ecosysteem op maat. Voor DHL Express was dat de plaatsing van laadpalen in heel België. Onze samenwerking zorgt ervoor dat de toekomst snel en kwalitatief geëlektrificeerd wordt. We zijn verheugd om met hen samen te werken, want DHL Express blijft een vlotte dienstverlening bieden. Shell levert een geweldig middel dat werkt op korte en lange termijn”, besluit Christophe Vaessen, Country Chair Belgian Shell Belgium. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.