Dymotec-referentieprojecten-JBC-2023020-WEB-056

Dymotec plaatst elektrische laadinfrastructuur voor JBC

De Antwerpse technologie expert Dymotec plaatst dit jaar 26 elektrische laadpunten voor het hoofdkantoor van JBC in Houthalen-Helchteren. De keten van kledingwinkels stelt de laadpunten tegelijk open voor iedereen.

In het JBC-hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren werd bij de bouw tien jaar geleden al rekening gehouden met energie-efficiëntie, door onder andere gebruik te maken van een slimme architecturale inplanning, energiebesparende materialen, en in te zetten op hernieuwbare energie. Met de elektrificatie van het wagenpark en bijhorende laadpaalinfrastructuur zet JBC een volgende stap om de CO2-uitstoot verder te reduceren. “We zijn gegroeid tot een gevestigde waarde binnen de Belgische mode en zetten ons elke dag in om duurzaam te ondernemen”, zegt Katrien Vangrunderbeeck van JBC.

Bedrijven maken switch

JBC liet de 26 laadpunten plaatsen door Dymotec, dat in september vorig jaar werd overgenomen door Jeco Energies. Daardoor kan Dymotec totaaloplossingen aanbieden voor elektrische laadpaalinfrastructuren. “Elektrisch rijden zit in de lift”, ziet Niels Jansen, Sales Manager bij Dymotec. “Vanaf 2026 zijn alleen nog elektrische wagens fiscaal interessant. Toch zien we dat bedrijven nu al de switch maken door de verhoogde investeringsaftrek van 200 procent voor publieke laadinfrastructuur.”

lees ook

Vlaanderen krijgt 10.789 extra publieke laadpunten

De laadpalen van JBC zijn publiek. Dat betekent dat ze niet alleen dienen voor eigen gebruik. “Ook buurtbewoners of medewerkers van omliggende bedrijven kunnen die laadpalen tijdens de kantooruren gebruiken. Op die manier faciliteert JBC een ontzorging in de omgeving”, besluit Katrien Vangrunderbeeck.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.