Easee_equalizer_amp

Easee lanceert Equalizer Amp om auto’s voordelig op te laden met zonne-of windenergie

De fabrikant van laadoplossingen lanceert de intelligente digitale meter om auto’s thuis op te laden via duurzame energiebronnen. Belgische huishoudens en kleine bedrijven die (nog) geen digitale meter hebben, kunnen via de Equalizer Amp de stroom slim verdelen tussen woning en auto.

De Equalizer Amp wordt in één pakket samen geleverd met de Easee Equalizer, de intelligente stroomverdeler die vorig jaar in België werd gelanceerd. Na een (eenvoudige) koppeling, krijgt de toepassing nieuwe gegevens die nodig zijn om energie slim te verdelen tussen de woonplaats en auto. Met de combinatie van de Equalizer en de nieuwe Easee Equalizer Amp is het vanaf nu mogelijk om de wagen dynamisch op te laden via zonne- of windenergie, ook wanneer het gezin of bedrijf nog geen digitale meter heeft.

Betaalbare energie

Voorlopig telt Europa ongeveer 165GW aan zonnepanelen, aldus het persbericht van Easee. Volgens SolarPower Europe zal dat aantal verdubbelen tegen 2030. De afgelopen maanden hebben aangetoond dat de Europese energiemarkt kwetsbaar kan zijn. Daarom kijken steeds meer consumenten naar duurzame alternatieven al zijn de nieuwe oplossingen, zoals sommige digitale meters, vaak nog erg duur. In die optiek heeft Easee de Equalizer Amp ontworpen. Dankzij het Plug&Play-systeem is het simpel te koppelen aan de bijgeleverde Equalizer en de autolader.

Links: Equalizer Amp, rechts: Equalizer

De Dynamic Load Balancing-functie zorgt ervoor dat de lader de auto oplaadt op momenten waarop de stroom het goedkoopste is of wordt opgewekt door duurzame energiebronnen. Daarnaast benut en verdeelt het altijd optimaal de beschikbare stroom. Draait de vaatwasser en staat de oven aan? Dan gaat er tijdelijk minder energie naar de auto. Staan alle apparaten ‘s nachts uit, dan wordt de auto weer elektrisch geladen op vol vermogen. “Dit is precies waar wij het allemaal voor doen; de beschikbare energie slim gebruiken en distribueren, zodat de overstap op EV’s voor iedereen toegankelijker wordt”, zegt Alfred Kuijer, Country Director Benelux van Easee. 

lees ook

Easee prikkelt de markt met compacte, geavanceerde autoladers

Easee levert de Equalizer Amp standaard samen met de Easee Equalizer. Het pakket is vanaf nu beschikbaar in België voor een adviesprijs van 320 euro exclusief BTW. Easee meldt uitdrukkelijk dat de Amp géén vervanger is voor de digitale meter. Een dergelijke meter voor het elektriciteits- of gasverbruik is verplicht in de EU.

Beroep tegen verbod op verkoop van laadpalen

Eind april besliste de Nederlandse overheid, in navolging op de Zweedse autoriteiten, dat de laadpalen van Easee niet meer mogen worden verkocht. Volgens de overheden zijn de laadpalen niet conform de Europese regelgeving. Easee heeft dat verbod aangevochten en naar verwachting zal er midden juni een definitieve uitspraak moeten zijn. Volgens Easee staat hun schakelaar, want daarover gaat de discussie, technisch zelfs verder dan de toegestane. In dat opzicht zouden de laders net veiliger zijn.

Los van de definitieve uitspraak werkt Easee aan alternatieven die binnenkort op de markt zullen verschijnen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.