ASTER

Aster installeert 296 zonnepanelen op daken van sociale woningen in Maaseik 

De sociale huisvestingmaatschappij Ons Dak heeft de Limburgse primeur gekregen voor de activering van het zonnepotentieel van de huisvestingssector in de provincie. Minister Zuhal Demir kreeg de eer om het laatste exeplaar van een eerste reeks zonnepanelen te plaatsen op een dak van een sociale huurwoning in Maaseik. 

Het project van Aster werd vorig jaar gelanceerd in Roeselare. Het project wil 52.500 sociale woningen in Vlaanderen voorzien van zonnepanelen. De sociale huisvestingsmaatschappij Ons Dak kreeg afgelopen weekend de Limburgse primeur van het project. Minister Demir en burgemeester Johan Tollenaere verzorgden officieel het sluitstuk van het project in de Acht Meilan in Maaseik. De voorbije week werden op daken van 45 sociale woningen in totaal 296 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor een vermogen van 121,36 kWp.  

Grootschalige installatie 

Met de 296 zonnepanelen zet Aster een belangrijke stap in de grootschalige installatie van 395.000 zonnepanelen op de daken van sociale woningen in Vlaanderen. “Vlaanderen is een echte koploper qua zonne-energie. We zijn derde als het gaat over geïnstalleerde zonnepanelen per inwoner. We mogen ons daarvoor op de borst kloppen, maar moeten ook zien dat niemand uit de boot valt”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). 

lees ook

50.000 Vlaamse sociale woningen krijgen zonnepanelen dankzij Aster, Belfius en Energyvision

“De installatie van zonnepanelen op 45 sociale woningen in Maaseik is alvast een eerste stap vooruit in de strijd tegen energiearmoede bij de bewoners van sociale woningen in Limburg”, vult Koen Van den Bruel, directeur Ons Dak, aan. “Aster helpt Vlaanderen ook vooruit in haar klimaatambities. Het energiepotentieel van de sociale huisvestingssector optimaal activeren draagt meer dan haar steentje bij.” 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.