Ethias_Lease_EnergyVision_MarcCoucke_EmmaMeesseman

EnergyVision en Ethias Lease plannen ruim 6.000 thuislaadpunten

Ethias Lease, nieuw op de Belgische markt voor autoleasing, gaat samenwerken met EnergyVision. De leasemaatschappij die zich uitsluitend op elektrische auto’s richt, was op zoek naar een structurele partner voor laadinfrastructuur (van laadpalen tot laadpassen). Beide bedrijven zullen deze winter de eerste 100 van in totaal meer dan 6.000 thuislaadpunten installeren.

Werknemers die met een elektrische wagen van Ethias Lease rijden, zullen ook vrijblijvend een thuislaadpunt en laadpas aangeboden krijgen dankzij de nieuwe joint venture tussen energiebedrijf EnergyVision en Ethias Lease. “Dit aanbod past perfect in onze ambitie om de toekomstige klanten en hun personeel maximaal te ontzorgen in de overschakeling naar elektrische mobiliteit: één aanspreekpunt en een dienst die vertrekt vanuit de gebruikservaring voor de gebruiker,” zegt Erwin Ollivier, CEO van Ethias Lease.

abonnementsformule

Ethias Lease-klanten die voor een thuislaadpunt kiezen, zullen maandelijks een vaste abonnementskost betalen om hun wagen thuis te kunnen opladen. Daarin zit niet alleen het gebruik van de laadpaal en laadpas vervat, maar ook de technische bijstand, herstelling en verzekering van gevolgschade bij een defect aan het thuislaadpunt. Werkgever en werknemer bepalen onderling wie de abonnementskost betaalt. Werknemers zullen het volledige dienstenpakket kunnen overnemen of overdragen wanneer ze van werkgever veranderen.

lees ook

Onderzoek: Elektrische auto’s worden vooral thuis opgeladen

“Elektrisch rijden is de toekomst, maar aan laadinfrastructuur en vooral ontzorging voor de gebruiker, wordt nog niet altijd voldoende gedacht”, vult Maarten Michielssens, CEO bij EnergyVision aan. “We zijn bij EnergyVision heel blij dat we laadinfrastructuur bij de eindgebruiker mogen voorzien. De afgelopen jaren installeerden we in Vlaanderen en Brussel al meer dan 2.000 publieke laadpunten. Nu kunnen we ook gezinnen elektrisch laten laden met 100 procent groene stroom bij hen thuis.”

Minstens 6.000 thuislaadpunten

Ethias Lease verwacht binnen de 5 jaar een vloot van 8.000 wagens aan te bieden, met minstens 6.000 laadpalen van EnergyVision. Het bedrijf installeert deze winter de eerste 100 exemplaren als onderdeel van de elektrificatie van de wagenvloot bij de Ethias groep. Voor de allereerste thuislader komt Marc Coucke zelf, als ambassadeur van EnergyVision, een handje helpen. De samenwerking kadert binnen een breder partnership met de Ethias groep, waarbij EnergyVision naast het plaatsen van thuislaadpunten, ook de gebouwen en parkeerterreinen van de groep analyseert om er respectievelijk zonnepanelen en laadpalen te plaatsen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.