EV's elektrische auto's opladen

Engie vernieuwt Drive-aanbod voor slimmer en goedkoper rijden

Energieleverancier Engie lanceert voor klanten die hun elektrische auto vaak thuis opladen een vernieuwd Drive-aanbod. Dat is een unieke combinatie van een vast of variabel energiecontract met bijbehorende intelligente app. Door gebruik te maken van de functie ‘Slim laden’ in de Drive app, kunnen klanten hun wagen automatisch laten opladen aan een extra voordelig daltarief, en ontvangen ze bovendien een vergoeding per geladen kilowattuur.

Met dit aanbod maakt Engie intelligent en voordelig laden eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Drive is verkrijgbaar met een vast of variabel tarief en combineert een extra voordelig daltarief en 100% Belgische groene stroom met een bijbehorende app, die thuisladen tijdens de daluren stimuleert en beloont. Voor elke slimme thuislaadsessie gepland via de app ontvangt de klant een vergoeding van 1,5 eurocent per geladen kilowattuur. Die bijkomende financiële stimulans moet de klanten aanmoedigen om hun wagen vooral op te laden tijdens de daluren en daarmee het evenwicht op het elektriciteitsnet te helpen bewaren.

totaaloverzicht

Het tegoed wordt bijgehouden in de app en afzonderlijk van de energiefactuur uitbetaald. De Drive app biedt klanten voor het eerst een duidelijk totaaloverzicht op de kost van hun thuislaadsessies, inclusief distributienettarieven, heffingen en btw. Dat maakt het veel gemakkelijker om de reële kosten van hun thuislaadsessies op te volgen en eventueel ook door te factureren aan een werkgever of vennootschap. De Drive app vormt daarmee de perfecte aanvulling op de Smart app, die klanten een gedetailleerd inzicht biedt in het totale energieverbruik van hun woning.

De Drive app is speciaal ontwikkeld voor klanten met een Drive-energiecontract, maar is ook compatibel met de andere elektriciteitscontracten van Engie. Door de ‘Slim laden’-modus te activeren zal de Drive app de thuislaadsessies vanaf dan automatisch starten op het voordeligste moment in functie van het energiecontract. Klanten met een dynamisch contract kunnen deze functie dan ook gebruiken om hun wagen automatisch te laten laden tijdens de goedkoopste uren en hoeven dit niet langer zelf te plannen.

compatibel

De app is compatibel met de meeste elektrische wagenmodellen die in België worden verkocht, en kan in de loop van juni ook worden verbonden met verschillende merken van laadstations (de volledige lijst is raadpleegbaar op de site van Engie). De app is gratis te downloaden via de Apple App Store (voor iOS) of Google Play Store (voor Android).

lees ook

Engie dient aanvraag in voor drie batterijparken

“Elke dag rijden er steeds meer Belgen met een elektrische wagen, die ze vaak thuis opladen”, aldus Thierry Saegeman, CEO van Engie België. Om ook deze klanten te helpen bij het opvolgen en optimaliseren van hun energieverbruik, werkten we een gebruiksvriendelijke oplossing uit die een intelligent antwoord biedt op de reële behoeften van elektrische wagenbezitters. Met deze en andere innovatieve oplossingen helpt ENGIE zijn klanten elke dag een stapje vooruit op weg in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.