Aanplantingen_UNDO

GSM-netwerk Undo lost verwachtingen in na prima start

De Belgische mobiele operator Undo, die sterk de focus legt op duurzaamheid, heeft in de eerste zes maanden aanzienlijke vooruitgang geboekt. De gsm-operator startte op 25 juli met een uniek concept in België. De operator plant één  boom voor elke nieuwe abonnee en klanten kunnen bijdragen aan projecten die hun CO2-uitstoot compenseren. Na een half jaar krijgt het initiatief concreet vorm. De aanplantingen van bomen in Congo zijn begonnen en dus realiseren de gebruikers hun impact.

UNDO telt op dit moment bijna 3.000 actieve gebruikers die hun ecologische voetafdruk compenseren. In de afgelopen maanden heeft UNDO al 5.309 bomen geplant voor nieuwe activaties in het kader van Undo Forest. Naast het engagement om 25.000 bomen te planten in Congo op 25 hectare, kunnen Undo-gebruikers ook verschillende projecten van de bewoners in IBI Village in Congo steunen. De abonnees schonken geld voor de lokale school, het ziekenhuis, de boerderij en de bijenteelt. “Dit toont aan dat Undo niet alleen bewustzijn creëert over CO2-uitstoot, maar ook concrete acties onderneemt om het milieu te beschermen”, aldus CEO Laurent Bataille.

CO2 compenseren

Elke maand ontvangen Undo-gebruikers CO₂ kg’s in hun abonnement die gebruikt kunnen worden voor één van de Undo Removal projecten. Ze kunnen kiezen tussen 3 technologische projecten die CO₂ verwijderen. Tot nu toe werd er bijna 4 ton CO₂ gecompenseerd door Undo-gebruikers. Dit heeft voorlopig geresulteerd in 1.784 kg CO2 gecompenseerd via Biochar gemaakt van pijnboomschors, 1.075 kg CO2 door CO2 verwijdering via mineralisatie, 957 kg CO2 gecompenseerd via de verwijdering en opslag van CO2 in beton.

De komende maanden staan deze projecten op de planning met het ingezamelde geld van de Undo-community voor de add-ons ‘UndoForest’:

* Beschermingskledij tegen bijen kopen

* Banken en stoelen voor de school

* Schoolmateriaal aankopen

* Vaccinaties voor kinderen

* Postnatale check-up voor jonge moeders

* Landbouwmateriaal kopen

Planten voor een groenere toekomst

Undo Forest is een herbebossingsinitiatief dat 100 procent eigendom is van Undo om de CO₂-uitstoot van de gebruikers te compenseren. De aanplantingen gebeuren in samenwerking met GI-AGRO, een lokale partner in IBI Village, 140 km ten oosten van Kinshasa. In december en januari biedt het gunstige klimaat een uitgelezen kans om de cassaveplantjes (maniok) en acaciabomen te planten. Er werd voor acaciabomen gekozen omdat deze soort zeer snel groeit en dus snel CO2 uit de lucht kan halen. Het ideale weer en de vruchtbare bodem creëren een perfecte omgeving voor een succesvolle groei van cassave (maniok) en acacia.

lees ook

Nieuwe gsm-operator Undo plant boom per nieuwe abonnee

“We zijn voorlopig heel tevreden met onze groei en hopen nog veel meer mensen van onze goede doelen te overtuigen, want dankzij je mobiel verbruik doe je iets goed voor de planeet”, zegt CEO Laurent Bataille. “We streven naar een duurzaam project waaraan elke gebruiker zijn steentje bijdraagt. Dit vertaalt zich in de Undo Removal projecten die we geselecteerd hebben. Ook ons Undo Forest project is van groot belang. Daar hebben we 100 procent controle over het uitvoeren van ons herbebossingsplan, net zoals de sociale projecten voor de lokale bevolking. We kijken er al naar uit om tegen eind volgend jaar de volgende 25ha land te herbebossen en we hopen daar niet te stoppen.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.