Undo_telecom_België

Nieuwe gsm-operator Undo plant boom per nieuwe abonnee

Undo is een nieuwe virtuele mobiele operator (MVNO) in België met als doel de menselijke impact op het klimaat en de CO₂-uitstoot te verminderen, door de eigen voetafdruk ‘ongedaan te maken. De operator plant voor elke nieuwe abonnee een boom in Congo om zo de emissies te compenseren en bij te dragen aan het herbebossen van de planeet.

Klanten kunnen het klimaat helpen door bewust om te gaan met hun gsm-gebruik dankzij de calculator in de Undo-app. Deze 100% Belgische gsm-operator doet beroep op het Orange-netwerk. Sms’en, bellen en surfen op het internet verbruikt CO₂. Bij dagelijks gebruik van een smartphone, stoot de consument jaarlijks gemiddeld 60kg CO₂ uit. Undo biedt klanten de mogelijkheid om hun ecologische voetafdruk te compenseren via de app.

Bossen in Congo

De nieuwe Belgische provider werkt samen met de lokale partner IBI Village in Congo en zal 25 hectare bos planten. Via de app kan de klant de voortgang volgen en checken wat zijn bijdrage is. Er kunnen ook verschillende projecten van de IBI Village-gemeenschap gesteund worden, van medische hulp tot internetverbindingen in scholen. De klant bepaalt zelf welke add-ons worden toegevoegd aan het abonnement om te helpen de CO₂-uitstoot in de atmosfeer te verminderen. Naast het planten van bomen kunnen consumenten andere concrete projecten steunen die duurzaamheid bevorderen.

“Wij hebben als doel een gemeenschap te creëren die bewust is van haar keuzes om het effect op het klimaat te verminderen”, zegt General Manager Laurent Bataille. Het is belangrijk om gebruiksvriendelijke technologische tools te creëren waarmee iedereen op een simpele en heel concrete manier kan bijdragen aan de grote uitdagingen zoals de klimaatverandering. We geloven ook dat gebruikers meer gemotiveerd zijn om voor de duurzamere optie te kiezen als we een koolstofneutraal mobiel abonnement aanbieden zonder invloed op de prijs.”

plasticgebruik

Het bedrijf raadt ook aan haar diensten op een eSIM te gebruiken om zeer belastend plasticgebruik, verpakking en logistiek in verband met de fysieke distributie van simkaarten te vermijden. Met eSIM kunnen gebruikers klant worden zonder de app te verlaten en zonder enige fysieke interactie. Het is een eerste volledig elektronische, koolstofvrije onboarding-oplossing op de Belgische mobiele markt. Vooral voor jonge doelgroepen is het klimaat en duurzaamheid essentieel. Maar in de dagdagelijkse praktijk is het moeilijk om de transitie naar een klimaatvriendelijke levensstijl te maken.

lees ook

Onderzoek BIPT: energieverbruik Belgische telecomoperatoren daalt met 11 procent

Duurzame en ecologische producten en diensten zijn vaak duurder. UNDO brengt de oplossing door de eerste Belgische operator te worden voor klimaatgerichte telefonie, tegen een scherp geprijsde maandelijkse kost. Het doel om de impact zo laag mogelijk te houden, trekt Undo door in haar bedrijfsvoering, werking, huisstijl en eco-design: van een digitale werking en papierloze dienstverlening tot energiezuinige kleuren en een pixel based beeldtaal.

Het volledige aanbod is terug te vinden op de website van Undo.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.