Palmolie_plantage_Brazilië

Palmolie verdwenen uit biobrandstoffen op de Belgische markt

Uit een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen in de transportsector blijkt dat het gebruik van palmolie volledig is verdwenen. Dat is opvallend, want de voorbije jaren nam het gebruik van palmolie voor biodiesel snel toe.

“De ingevoerde uitfasering blijkt goed te werken”, schrijft federaal minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) in een persbericht. De voorbije jaren nam het gebruik van palmolie om er biodiesel van te maken voor de Belgische markt snel toe. Dat leidde tot de ongewenste situatie dat een voedingsgrondstof werd opgebrand in dieselwagens en vrachtwagens. “In het verleden waren er palmolieplantages van meer dan 100.000 voetbalvelden groot nodig. Vaak kwamen die er ten koste van kwetsbare ecosystemen. Nu verlagen we vanuit België eindelijk de druk op de regenwouden.”

Uitfasering

Bij haar aantreden in oktober 2020 sleutelde minister Khattabi aan een verbod op palm- en sojaolie als biobrandstof. Voor palmolie ging de uitfasering in op 1 januari, voor sojaolie is dat vanaf 1 juli van dit jaar. Dat wil zeggen dat brandstofleveranciers hun doelstellingen voor hernieuwbare energie in transport niet meer kunnen behalen met die grondstoffen. “Voor sojaolie zien we al een lichte daling maar verwachten we dat het gebruik ook volgende maand zal verminderen. De enige uitzonderingen, op Europese vraag, zijn oliën op basis van afvalstoffen of met een certificering die aantoont dat ze niet ten koste van de natuur zijn geteeld.”

lees ook

Waardevolle ecosystemen in Afrika en Latijns-Amerika in vizier van palmolieplantages

Volgens de minister is de uitfasering van sojaolie noodzakelijk. “Er verdwijnt Braziliaans regenwoud voor sojaplantages. In de eerste maanden van 2023 is er nog 44 miljoen liter sojaolie gebruikt in België om er diesel van te maken. Daar komt volgende maand een eind aan.” De minister werkt tegelijk aan initiatieven om het gebruik van niet-duurzame palm- en sojaolie in de voedingssector te verminderen. Ook het gebruik van eerste generatie biobrandstoffen in de transportsector is teruggeschroefd richting 2030.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.