Stellantis_EV_battery

Autoconstructeur Stellantis vindt akkoord met Chinese batterijproducent CATL

Autobouwer Stellantis en CATL hebben een samenwerking aangekondigd voor lokale levering van LFP-batterijcellen en -modules. Daarmee wil de groep met merken als Peugeot, Opel, Citroën en Fiat de productie van elektrische voertuigen in Europa aandrijven. Beide bedrijven overwegen de mogelijkheid om een joint venture te vormen.

Stellantis en CATL sloten een zogenaamd niet-bindend Memorandum of Understanding (MoU) af. Die overeenkomst schetst een langdurige samenwerking op twee strategische fronten. Enerzijds is dat het bouwen van een gedurfde technologische roadmap ter ondersteuning van de geavanceerde batterij-elektrische voertuigen van Stellantis. Anderzijds willen beide bedrijven de kansen identificeren om de batterijwaardeketen verder te versterken. “Deze MoU is een bijkomend ingrediënt in onze langetermijnstrategie om de vrijheid van mobiliteit voor de Europese middenklasse te beschermen”, aldus Stellantis-CEO Carlos Tavares.

Koolstofneutraliteit

Stellantis wil tegen 2038 koolstofneutraal zijn. De samenwerking met CATL, marktleider in de sector, moet mee die doelstelling realiseren. Ook aan Chinese kant is het optimisme groot. “Met de aloude expertise van Stellantis op het gebied van autoproductie en de geavanceerde batterijtechnologie van CATL, geloven we dat de samenwerking een beslissende stap zal zijn op de reis van beide partijen naar koolstofneutraliteitsdoelstellingen”, aldus Robin Zeng, voorzitter en algemeen directeur van CATL. “We zullen ons blijven inzetten voor het leveren van meer concurrerende en duurzame oplossingen voor onze partners om de wereldwijde energietransitie te bevorderen.”

lees ook

Europese batterij-producenten trekken aan alarmbel

Met een lange levensduur en hoge thermische stabiliteit kan LFP-technologie Stellantis in staat stellen hoogwaardige, duurzame en betaalbare elektrische voertuigen aan te bieden in personenauto’s, cross-overs en SUV’s in het B- en C-segment. In dat verband kondigde Stellantis plannen aan om tegen 2030 een verkoopmix van 100 procent personenauto’s op batterijen van elektrische voertuigen (BEV) in Europa en een verkoopmix van 50 procent BEV’s voor personenauto’s en lichte vrachtwagens in de Verenigde Staten te bereiken. Stellantis ligt op schema om tegen 2038 een koolstofneutraal bedrijf te worden, onder meer via een reeks partnerschappen voor een stabiele, koolstofarme levering van belangrijke materialen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.