Environmental,Technology,Concept.,Sustainable,Development,Goals.,Sdgs.

SustAIn.brussels gidst organisaties in duurzame groei via AI en nieuwe technologieën

Brusselse organisaties die willen inzetten op digitaal en duurzaam innoveren, kunnen terecht bij sustAIn.brussels. De Europese digitale innovatiehub (EDIH) dient als single point of access in Brussel met een focus op artificiële intelligentie en andere opkomende technologieën.

Brussel bestaat voor 99,7 procent uit kmo’s en heeft een hoge concentratie van digitale en dienstgerichte bedrijven’, aldus het persbericht van Agoria. Digitale technologie is de belangrijkste motor van innovatie. Toch presteren deze bedrijven onder het Europese gemiddelde wat betreft het gebruik van artificiële intelligentie en eindigen ze op de derde plaats wat betreft het gebruik van ICT voor milieuduurzaamheid. Daarom is sustAIn.Brussels opgericht. Het is de unieke toegangspoort tot digitale en duurzame innovatie in Brussel, ondersteund door AI en andere opkomende technologieën.

Digitale oplossingen aanreiken

Om de verantwoordelijke adoptie van AI, data en robotics te faciliteren, maakt sustAIn.Brussels gebruik van frameworks zoals Environmental, Social & Governance (ESG) en Sustainable Development Goals (SDG). De hub promoot human centric, robuuste en veilige digitale oplossingen zodat ze de maatschappij als geheel ten goede komen. Na een gesprek over het bedrijf helpen coaches hen verder of connecteren ze hen met een derde partij met de nodige expertise. De begeleiding (Nederlands, Frans en Engels) is gratis voor KMO’s en midcaps wat neerkomt op ondernemingen tot maximum 3.000 medewerkers.

SustAIn.brussels is één van de 150 European Digital Innovation Hubs (EDIH). Het doel van de hubs is om een ‘one-stop-shop’ te zijn voor bedrijven en publieke actoren die hun digitale uitdagingen en competitiviteit willen verhogen. België telt naast Brussel nog vijf hubs: Flanders AI, Walhub, DIGITALIS, EDIH-CONNECT en EDIH-EBE. Elke hub heeft zijn eigen thematische focus die inspeelt op de noden van bedrijven in de regio die het ondersteunt. SustAIn.brussels focust zich op duurzame digitale transformatie via AI, data en robotics en andere opkomende technologieën.

lees ook

‘Slechts’ kwart van Vlaamse bedrijven zet AI in om doelstellingen te bereiken

De Brusselse hub krijgt steun van de Europese Commissie, Innoviris en hub.brussels. De coördinatie wordt verzorgd door Sirris, Agoria, BeCentral, VUB en ULB. Het beantwoordt aan de reële vraag van Brusselse bedrijven die digitale groei willen koppelen aan duurzaamheidsdoelstellingen. SustAIn.brussels wordt deze middag officieel voorgesteld bij BeCentral.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.