Belgian Hydrogen Council

Tom Hautekiet (Port of Antwerp-Bruges) verkozen tot voorzitter Belgian Hydrogen Council

WaterstofNet en Cluster Tweed lanceerden in maart de Belgian Hydrogen Council (BHC) om de Belgische positie op Europees en wereldtoneel te versterken als baanbrekende hub voor schone waterstof. De raad is een partnerschap dat de bestaande industriële waterstofecosystemen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel samenbrengt. Tom Hautekiet (Port of Antwerp-Bruges) is aangesteld als voorzitter.

De Belgian Hydrogen Council is onderverdeel in thematische werkgroepen (taken) die het kloppend hart vormen van de raad. De werkgroepen richten zich op onderwerpen als beleid, infrastructuur, promotie, internationalisering en onderwijs. Het bestuur van de raad wordt gevormd door acht bedrijven uit de volledige waterstofwaardeketen. De bedrijven zijn gekozen uit alle leden van de cluster en zullen de BHC de komende twee jaar vertegenwoordigen. Het gaat om Engie (productie), John Cockerill (technologie), Fluxys (infrastructuur), Port of Antwerp-Bruges (havens en import), ArcelorMittal en Ineos (industrie), Virya Energy (mobiliteit) en Sirris (onderzoek).

organigram Belgian Hydrogen Council

Voorzitter Tom Hautekiet

Een belangrijk doel van de raad is om de impact van BHC te versterken door het te vertegenwoordigen in gesprekken met beleidsmakers op verschillende Belgische competentieniveaus. Daarnaast zal de raad de communicatie over activiteiten van BHC en de Belgische waterstofindustrie in het algemeen op het (inter)nationale toneel ondersteunen. De raad zal maandelijks bijeenkomen en leiding geven aan de werkgroepen. De bestuursleden hebben Port of Antwerp-Bruges, in de persoon van Tom Hautekiet, verkozen als voorzitter.

Tom Hautekiet (Port of Antwerp-Bruges)

lees ook

Belgian Hydrogen Council verenigt officieel krachten rond schone waterstof om uit te blinken in Europa (en verder) 

“De Port of Antwerp-Bruges zal de rol van voorzitter op zich nemen. Samen met de bedrijven die betrokken zijn bij de Belgian Hydrogen Council kunnen we België nog meer positioneren als dé waterstofhub. Een sterke verbinding met de verschillende waterstofraden van de andere landen zal ook een belangrijke doelstelling zijn. Ik kijk er naar uit om de komende jaren samen te werken”, aldus Tom Hautekiet.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.