groene energie windenergie zonnepanelen hernieuwbare energie

14de Energiecongres (30 mei) draait om energie en klimaat

Het Energiecongres is uitgegroeid tot een vaste waarde. Op dinsdag 30 mei vindt alweer de veertiende editie plaats. Embuild Vlaanderen, Techlink en Flux50 bundelen de krachten voor een volledige dag rond energie en klimaat.

Plenaire debatten, workshops, netwerken en een microbeurs, dat zijn de ingrediënten van de 14de Energiecongres in het Congrescentrum Lamot in Mechelen. De klimaatdoelstellingen van Europa, het befaamde Fit for 55, veranderden de noden en verwachtingen in de markt. Sprekers van Fluvius, VEKA, Buildwise en andere experten nemen  de congresdeelnemers mee in het verhaal om de transitie in goede banen te leiden.

Van bouwprocessen tot collectieve systemen

VRT-gezicht Goedele Wachters heeft de eer om het openingsgesprek in goede banen te leiden. Dat gesprek brengt onder andere Marc Dillen (Embuild Vlaanderen), Frederik Loeckx (Flux50) en de woordvoerder van minister Somers rond de tafel. Net voor de lunch zetten een pitching sessie en micro-beurs tien innovatieve producten, processen en projecten in de kijker.

Na de middagbreak is het workshoptijd. De deelnemers kiezen uit drie parallelle sessies. Sessie één neemt het bouwproces tot integraal renoveren van het gebouwenpark onder de loep. Sessie twee biedt inzichten in technische oplossingen. De derde sessie bespreekt acceleratie door collectieve systemen. Na een korte pauze is het weer de beurt aan Goedele Wachters om de onderwerpen, standpunten en conclusies met een panel te bespreken.

lees ook

14de Energiecongres (30 mei) draait om energie en klimaat

Praktische informatie

Het congres vindt plaats op dinsdag 30 mei, in het Congrescentrum Lamot (Van Beethovenstraat in Mechelen). Inschrijven kan via dit formulier van Embuild Vlaanderen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.