Barry Callebaut chocolade

Chocoladefabrikant Barry Callebaut stelt duurzaamheidsdoelen uit

De Zwitserse groep Barry Callebaut, met vestiging in het Oost-Vlaamse Wieze, heeft zijn doelstelling om chocolade uit 100 procent duurzame ingrediënten te maken met enkele jaren uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling om die doelstelling tegen 2025 te halen, maar het bedrijf schuift die op naar 2030.

Als reden gaf de grootste chocoladefabrikant ter wereld op dat het voor een deel van de bevoorradingsketen complexer is dan gedacht, schrijft persagentschap Belga. Barry Callebaut formuleerde de doelstelling in 2016 en wilde daarmee onder andere een einde maken aan kinderarbeid op de cacaoplantages in Afrika.

Schuiven met doelstelling


In plaats van zijn duurzaamheidsdoelstelling al binnen twee jaar te halen, schuift Barry Callebaut die nu op naar 2030. “We willen nog duidelijker zijn over datgene waarvoor we ons engageren,” verklaart Oliver von Hagen, die binnen de groep bevoegd is voor duurzaamheid. Tegen 2030 moet elk ingrediënt gecontroleerd en gecertifieerd moeten worden, waardoor het traceerbaar is tot op het niveau van de boerderij. Maar het bedrijf erkent ook dat het die doelstelling niet alleen zal kunnen halen, maar hiervoor de hulp van de overheden nodig heeft.

lees ook

Leonidas ondertekent het ‘Beyond Chocolate’-charter en bevestigt zijn engagement voor meer duurzame cacao


Vorig jaar was ongeveer 50 procent van de productie van Barry Callebaut van duurzame oorsprong, zegt een woordvoerder aan het Franse persagentschap AFP. Dat is al een verdubbeling tegenover de start van het programma zeven jaar geleden. De chocolade van Barry Callebaut wordt gebruikt door grote voedingsgroepen als Mondelez, Nestlé of Unilever, maar ook door kleine bakkers of snoepfabrikanten.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.