Easee_Charge_Lite

Easee lanceert nieuwe reeks EV-thuisladers

De Noorse fabrikant van laadoplossingen pakt na enkele woelige maanden uit met een nieuwe reeks EV-laders. In maart besliste de Zweedse instantie voor elektrische veiligheid dat de Easee Home en Charge onvoldoende technische documentatie bevatten. Nederland en België volgden het Zweeds besluit en lieten de toestellen uit de handel nemen. Nu komt Easee dus met een nieuwe reeks EV-laders.

Charge Lite is de eerste van de reeks Easee-laders die meteen beschikbaar is. In het laatste kwartaal brengt het Noorse bedrijf nog de Charge Core en Charge Max op de markt. De drie nieuwe laadoplossingen zijn het antwoord op de turbulente periode die het bedrijf doormaakte. De Zweedse instantie Elsäkerhetsverket (ESV) legde Easee een verkoopverbod op waarbij de onvolledige documentatie voor beide toestellen één van de hoofdargumenten was. Wie al een toestel kocht, mocht het blijven gebruiken. Easee ging tegen de beslissing in beroep. De uitspraak wordt verwacht in het najaar maar het bedrijf heeft zolang niet gewacht om nieuwe toestellen te lanceren.

Feedback van partners en gebruikers

Easee is niet alleen in beroep gegaan tegen de beslissing. Het heeft ook werk gemaakt van een verbeterde documentatie. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf drie nieuwe thuisladers op basis van feedback van partners en de intussen meer dan zes miljoen laadsessies. De eerste lader is de Charge Lite die snelheden haalt tot 11 kW (3-fase) en tot 7,4 kW op een 1-fase-stroomvoorziening. De autolader is gebouwd om te weerstaan aan de zwaarste weersomstandigheden. De Charge Lite ondersteunt alle EV’s, fasen, elektriciteitsnetten en energiemeters (in combinatie met de Equalizer). Er is ook Bluetooth (vanaf september) voorzien om lokaal (offline) te bedienen.

“Met de Charge Lite wilden we een betaalbare lader ontwikkelen die geschikt is voor huishoudens met één elektrische auto en die toekomstbestendig is” zegt Caroline Vorpenes, Product Director bij Easee, in een persbericht. “Uit onze gegevens bleek dat de meeste mensen hun auto thuis opladen met een snelheid van minder dan 11 kW. Nadat we dit vastgesteld hadden, hebben we ons gericht op het bepalen van de andere functies die het meest relevant zijn voor enkele of dubbele EV-huishoudens. De Charge Lite komt tegemoet aan de behoeften van een enorm segment van de thuislaadmarkt.”

Charge Core en Max op komst

Easee lanceert in het najaar twee bijkomende (thuis)laders. Toch gaf het bedrijf nu al een voorproefje. De Charge Core (22 kW) is ontworpen voor semi-publiek laden zoals op werkplekken, appartementsgebouwen, parkeergarages en wagenparken. Het toestel is eveneens geschikt als krachtige thuislader, ideaal voor elektrische wagens met grotere batterijen. De Charge Max (22 kW) is een alternatief voor laden bij plaatsen waar een betaaloplossing nodig is voor terugbetalingsdoeleinden. Eigenaars of verhuurders van oplaadpunten kunnen via het toestel inkomsten creëren of EV-bestuurders in staat stellen enkel te betalen voor de gebruikte energie.

lees ook

Engie vernieuwt Drive-aanbod voor slimmer en goedkoper rijden

“Tegen het eind dit jaar verwachten we een volledig nieuwe serie EV-laders te kunnen lanceren met stuk voor stuk toonaangevende functies en mogelijkheden. Tegelijkertijd houden we vast aan alles wat Easee-laders zo populair maakt bij EV-bestuurders en installateurs”, zegt Alfred Kuijer, Country Director Easee Benelux. “We kijken uit naar de lancering van de productreeks en het introduceren van onze laders bij partners, installateurs en EV-liefhebbers. Dankzij de nieuwe generatie autoladers en alle partijen in de markt kunnen we ons blijven inzetten om samen de energietransitie te versnellen.”

De Charge Lite is verkrijgbaar via de website van Easee en aangesloten partners.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.