flux50_SmartEnergyAcademy

Flux50 organiseert opnieuw Smart Energy Academy (14-16 november)

De Vlaamse speerpuntcluster voor energie, Flux50, organiseert van 14 tot 16 november Smart Energy Academy. Het jaarlijks evenement biedt een unieke combinatie van een intensieve driedaagse opleiding en een fijne netwerkgelegenheid. Tijdens Smart Energy Academy zullen dynamische sprekers de recentste ontwikkelingen in de energietransitie en de essentiële innovaties die daarmee gepaard gaan, delen.

Flux50 koos voor deze editie enkele opmerkelijke sessielocaties uit: het Operation Center van Fluvius in Kortrijk, Siemens in Huizingen en in samenwerking met imec, het IDLab van de Universiteit Gent. Met de Smart Energy Academy brengt Flux50 jaarlijks energie-innovatiepartners samen om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Verder worden ‘lessons learned’ van innovatieprojecten gedeeld om de aanwezigen te inspireren nieuwe projecten op te zetten en oplossingen te bedenken voor de uitdagingen van morgen.

Nieuwe ontwikkelingen volgen

“De Academy is elk jaar weer opnieuw een enorm succes, legt Tom Nijsen van Flux50 uit. “Deelnemers zijn op 1, 2 of 3 dagen helemaal bij ge(net)werkt op vlak van de laatste nieuwe ontwikkelingen in de energie sector. Of je nu gericht komt voor 1 specifiek domein (warmte, bouw, opslag, flexibiliteit) of algemeen voor het overzicht, je ontmoet er steeds nieuwe en gekende interessante profielen van zowel bedrijven, overheden als kennisinstellingen. Ik heb er sinds 2017 geen enkele gemist.” Nieuwkomers in de energiesector krijgen de warme uitnodiging om zeker deel te nemen aan de eerste dag in Kortrijk. De deelnemers krijgen er in één dag een stand van zaken en ontmoeten er alle stakeholders zoals Fluvius, Elia en de VREG. Zij bieden ook een blik op toekomstige ontwikkelingen in de energiesector, inclusief een live demonstratie van het Operation Center Fluvius.

lees ook

Energy-as-a-Service: Duurzame energie voor bedrijven

Op dag twee duikt het event dieper in duurzame thermische energie, waarbij de technologische status onder de loep wordt genomen en concrete ervaringen uit de industrie (zoals pharma en voeding) worden gedeeld. Ook industriële warmteproductie en -opslag komt aan bod. In de namiddag focussen we ons op de bevoorradingszekerheid dankzij de Noordzee en innovatieve technologieën zoals HVDC, waterstof en circulaire batterijcontainers. We bezoeken ook het Concept Center 4 Industries bij Siemens. De slotdag staat in het teken van energie in de gebouwde omgeving, met een scala aan duurzame toepassingen: van slimme sturing via energiemanagementsystemen en energiegemeenschappen tot virtual power plants, BIPV, mobiliteitshubs en aquathermie. Als kers op de taart staat een bezoek op de planning aan het Homelab van IDLab.

Inschrijven voor de Smart Energy Academy kan via deze link.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.