Google_chromebook_zoekmachine

Google ondersteunt consumenten bij duurzame aankopen

Techgigant Google heeft enkele nieuwe toepassingen ingevoerd om consumenten te helpen meer duurzame en ecologische keuzes te maken. De zoekmachine krijgt specifieke functies waardoor bepaalde informatie efficiënter tot bij de consument komt.

Dat Google sterk in zet op duurzaamheid, is een open deur intrappen. Vorige week kondigde grote baas Sundar Pichai aan dat het Green Light-project wordt uitgebreid naar verschillende wereldsteden. Daardoor moet het verkeer een stuk vlotter verlopen, want zorgt voor minder files en dus minder CO2-uitstoot. Tijdens een duurzaamheidsevent in Brussel stelde Pichai nog enkele nieuwe toepassingen voor. Zo integreerde Google een AI-tool als onderdeel van Google Earth. Daarbij kan de toepassing aangeven wat de beste plaats is om zonnepanelen te installeren op het dak van gebouwen. Daarbij houdt de functie rekening met de technische aspecten én het budget.

Duurzaamheidsoptie in zoekmachine

Een andere nieuwigheid zit vervat in Googles alom bekende zoekmachine. Volgens het bedrijf zal de nieuwe toepassing gebruikers, in eerste instantie consumenten helpen om gemakkelijker informatie te vinden over duurzame producten. Wie van plan is om een elektrisch auto te kopen en informatie wil inwinnen via Google, zal bijvoorbeeld de meest ecologische winkelopties voorgeschoteld krijgen. Daarnaast zal Google alle beschikbare informatie weergeven over eventuele subsidies of andere premies. De zoekpagina bevat ook informatie over het rijbereik en geeft gebruikers van elektrische wagens handige tools om hun reisroute zo optimaal mogelijk te plannen.

lees ook

Duurzaam winkelen: e-commerce als groene motor van handel

De toepassing gaat verder dan elektrische voertuigen. Zo maakt Google het gemakkelijker om duurzame alternatieven te vinden voor de verwarming (en koeling) van woningen of gebouwen, weet SiliconAngle. Wanneer de consument pakweg airconditioning of warmtepomp ingeeft in de zoekmachine, dan zal die ook hier informatie weergeven over eventuele belastingvoordelen. De resultatenpagina geeft ook lokale winkels weer waar de toestellen worden verkocht.  

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.