waspapieren_wikkel_Napoleon

Napoleon bant iconische plastic wikkel

Snoepproducent Napoleon stopt met het gebruiken van de iconische plastic wikkel. In plaats daarvan zal het van oorsprong Antwerpse bedrijf vanaf het najaar overstappen op een waspapieren wikkel. Alle 27 smaakvarianten zullen op die manier een milieuvriendelijkere verpakking krijgen. Met de maatregel bespaart Napoleon tot 60.000 kg plastic per jaar.

De fabrikant van onder andere de legendarische zure Napoleon-bol wil met de maatregel bijdragen aan de wereldwijde plastic reductie en een actieve rol spelen in het terugdringen van zwerfafval. “We weten dat Napoleon ook een ideaal snoepje voor onderweg is, waardoor de kleine wikkels nog wel eens op de straat belanden”, zegt Jamila Knoope van Napoleon. “Daar moesten we iets mee doen. De waspapieren wikkel vergaat ongeveer net zo snel als een blad aan de boom, dat is dus een groot verschil met de oude plastic wikkels.”

Eigen wikkelkleur, zelfde smaken

Het bedrijft verandert naast de wikkel niets aan de producten. De ‘look and feel’ en de smaken van de Napoleon-bollen blijven hetzelfde. Wel krijgen de 27 verschillende bonbon smaken allemaal een eigen herkenbare wikkelkleur. De FSC-papieren wikkel is gecoat met een plantaardige was van mais en koolzaad om het snoep te beschermen tegen vocht. Deze was is palmolie- en kokosolievrij. De snoepproducent blijft benadrukken dat de wikkel thuishoort in de afvalbak via de verpakking en communicatie. 

lees ook

Wetenschappers halen waterstof uit plastic

Het recept voor de Napoleon snoepjes is in 1912 bedacht in Antwerpen. Sindsdien worden de producten nog altijd volgens origineel receptuur geproduceerd. Confiserie Napoleon BV telt 50 medewerkers, verdeeld over de productielocatie in Breskens (Nederland) en commercieel kantoor in Zwijndrecht. Het bedrijf richt zich geheel op de productie, marketing, sales en distributie van hoogwaardig hard suikerwerk. Naast Napoleon zijn dat merken als ANTA flu, Dr. Toms, Butterscotch en Lemco lollies, maar ook private label zoetwaren. Napoleon wordt wereldwijd verkocht in 12 verschillende landen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.