JUUNOO, circulaire bouwwanden

OVAM lauwert JuuNoo voor ecodesign met internationale impact

Chris Van de Voorde, oprichter van JuuNoo heeft de ‘Henry van de Velde Ecodesign by OVAM’ award gewonnen. De oprichter van het bedrijf dat modulaire binnenwanden produceert, kreeg dinsdagavond de erkenning voor haar revolutie in de bouw- en kantoormarkt. Met de award wil de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) ontwerpers en bedrijven aanmoedigen hun grenzen binnen ecodesign te blijven verleggen.

De uitreiking van de Henry van de Velde Awards is het jaarlijks hoogtepunt in de Belgische ecodesignsector. Ontwerpers en bedrijven die de meerwaarde van hun design in hun onderneming, projecten of diensten aantonen, maken kans op de prestigieuze prijs. JuuNoo sleepte één van de belangrijkste awards in de wacht. “Het bedrijf maakte een weldoordachte keuze voor principes van ecodesign in de hele bedrijfscultuur en -strategie, inclusief een uitgekiend circulair businessmodel”, aldus de jury. “Ook hun producten en diensten hebben de impact, potentiële groei, visie en continuïteit die binnen het thema van duurzaamheid belangrijk zijn.”

Impact in vervuilende sector

Oprichter Chris Van de Voorde kreeg een fascinatie voor binnenwanden tijdens zijn studie projectontwikkeling. Zijn frustratie over de wegwerpmentaliteit in de bouwsector, één van de vervuilendste sectoren in de wereld, leidde tot de oprichting van JuuNoo, aldus het persbericht van de OVAM. JuuNoo (kort voor Juul en Noor, de kinderen van de oprichter) ontwikkelt een modulair wandsysteem met verstelbare stalen modules. Via een kliksysteem uit verschillende materialen kunnen de wanden gemakkelijk worden verplaatst. Daarmee creëert JuuNoo een significante duurzame en ecologische impact in de bouw- en kantoorsector. Het principe van circulair bouwen en inrichten krijgt zo een extra invulling.

lees ook

Toekomstige ingenieur-architecten krijgen aan VUB vak over circulair bouwen

Met een groei van meer dan 900 procent over de voorbije drie jaar is JuuNoo het snelst groeiende duurzame bedrijf van België. Het bedrijf rijgt de prijzen aan elkaar en mag nu dus ook uitpakken met de Ecodesign by OVAM Award 2024. Naast de Ecodesign by OVAM Award reikte de jury prijzen uit voor Lifetime Achievement, Young Talent, Company en Public Award, net als Gold Awards in negen verschillende categorieën. De winnaars staan vermeld op deze website.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.