plastic vervuiling oceaan

RAFF Plastics investeert in Go Ocean

Recyclagebedrijf RAFF Plastics stapt als investeerder aan boord van Go Ocean. Met die stap kan de Belgische start-up voor oceaanherstel rekenen op zowel expertise als groeikapitaal. De instap in Go Ocean sluit aan op de duurzaamheidsvisie van RAFF Plastics. Het bedrijf start binnenkort met recyclage van plastic oceaanafval.

De activiteiten van Go Ocean en RAFF Plastics liggen in dezelfde lijn. Het recyclagebedrijf onderneemt al heel wat actie in het kader van duurzaam ondernemen en gaat dus binnenkort ook aan de slag met plastic oceaanafval. Het bedrijf wil verder gaan dan reduceren van uitstoot of vervuiling en in die optiek sluit de investering in Go Ocean aan bij de visie. “Door oceaanafval te recycleren dragen we bij tot het behoud van de oceanen, maar er is evenzeer nood aan herstel van onderwaterecosystemen”, zegt CEO Caroline Van der Perre. “Via de investering in Go Ocean proberen we hiertoe bij te dragen.”

Mariene ecosystemen

De activiteiten van Go Ocean spreken aan. Ook Umicore, een toonaangevend bedrijf in circulaire materiaaltechnologie, hoort tot de leden. Umicore plant 8.000 koralen in Indonesië, als bijdrage aan de bevordering van de zee-gezondheid en de biodiversiteit in de koraaldriehoek. Ze ondersteunen ook de lokale samenleving en omdat Go Ocean samenwerkt met lokale gemeenschappen om de koralen te planten, zorgen ze voor tewerkstelling en sociale impact. Die steun komt het mariene ecosysteem en de lokale gemeenschappen ten goede.

lees ook

Boekbespreking: Not your average climate activist 

Go Ocean is net als ‘grote zus’ Go Forest een laagdrempelige partij voor grote en kleine bedrijven om terug te geven aan de natuur. De projecten zijn op te volgen via het Go Family Impact dashboard via satellietbeelden, onderwaterfotografie en data. Go Ocean breidt het portfolio dit jaar uit met een Belgisch restauratieproject aan de Noordzee en een zeewierproject in de UK. “Ik geloof in de passie en energie van het jonge team”, gaat de RAFF Plastics CEO verder. “Ik wil hen dan ook heel graag die extra ondersteuning bieden om hun duurzame groei mogelijk te maken. Initiatieven zoals Go Ocean zijn cruciaal voor onze planeet. Ze verspreiden een positieve boodschap en stellen individuen en organisaties in staat om een onmiddellijke impact te maken.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.