Project Brazil Go Forest

Go Forest viert 3e verjaardag met half miljoen bomen en boeklancering

De Belgische herbebossingsaccelerator Go Forest viert zijn derde verjaardag met de mijlpaal van 500.000 bomen en de ambitie om tegen 2025 de kaap van 1 miljoen geplante bomen te halen. Het bedrijf deelt ook zijn groeiambities met extra klimaatimpactdiensten onder de noemer ‘Go Family’ en de stap naar buitenlandse markten. Kers op de taart is het nieuwe boek ‘Not your average climate activist’ van Sarah Parent, Chief Executive Officer en Founder van Go Forest, met het verhaal van Go Forest en tal van ecohacks waarmee iedereen zich kan inzetten voor het klimaat.

Go Forest plant dit jaar zijn 500.000e boom en heeft projecten in minstens 17 landen wereldwijd. “Drie jaar geleden begonnen we met een droom, vandaag vieren we de realisatie van die droom”, aldus Sarah Parent. “De bomen die we plantten nemen niet alleen koolstof op, sommige produceren op volwassen leeftijd maar liefst 10.000 vruchten per jaar, wat de positieve impact op lokale gemeenschappen vergroot. Go Forest mikt ook op nog heel wat groei. Zo wil het bedrijf volgend jaar 850.000 en tegen 2025 1 miljoen bomen geplant hebben. In 2024 staat Go Forest uitbreiden naar nieuwe markten zoals Frankrijk, Nederland en Duitsland.

One-stop-shop voor klimaatimpactdiensten

Go Forest wil ook verder groeien wat dienstverlening betreft. Dat wil het doen door verder te gaan dan bomen planten en de sociale en economische impact van hun projecten nog transparanter te maken. De impact gaat immers verder dan CO2-captatie alleen. Daarom breiden de diensten uit binnen de Go Family, een one-stop-shop voor klimaatimpactdiensten. “Er beweegt heel wat op het gebied van klimaat. Het draagvlak voor actie is groter dan ooit, maar we zien dat bedrijven soms nog zoekende zijn”, aldus Parent. “Daarom hebben we onze visie verbreed en integreerden we Go Forest in de overkoepelende Go Family, met onder andere Go Ocean (oceaanherstel) en Go Smart Digital (CO2-reductie via IT-efficiëntie).

lees ook

Belgisch label en dashboard voor klimaatimpact van bedrijven

Middenwegactivisme

Als kers op de taart, lanceert Sarah Parent haar auteursdebuut. Ze schreef het boek ‘Not Your Average Climate Activist’, wat het inspirerende verhaal vertelt van Go Forest. Het boek geeft bovendien verschillende ecohacks om mensen op een laagdrempelige manier te betrekken bij het inperken van hun ecologische voetafdruk en klimaatherstel. Not Your Average Climate Activist is uitgegeven bij Lannoo Campus en verkrijgbaar bij de betere boekhandels en online.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.