Solucious_Dats24_Bornem2

Solucious opent grootste laadplein in Klein-Brabant

Solucious opent het grootste publiek beschikbare laadplein van Klein-Brabant op haar site in Bornem. Het foodservicebedrijf van Colruyt stelt het laadplein doorlopend open voor de buurt, omwonenden en bezoekers. DATS 24 bouwde op de site een plein met 26 AC laadpunten van 22KW. In augustus komt daar nog een snellader van 60 KW bij. Aan het laadplein hangt een investeringskost van 200.000 euro vast.

De opening van het publieke laadplein is een volgende stap in de ambities van Solucious voor duurzame en schone mobiliteit. Eerder nam het bedrijf vijf volledig elektrische koelwagens in gebruik. De parking van Solucious, langs de Rijksweg in Bornem (N16) doet regelmatig dienst als parking voor bezoekers van lokale evenementen zoals de Dodentocht, de zomerhappenings in Breeven en activiteiten aan het Kasteel d’Ursel. Ook voor de bewoners in de buurt van het bedrijf zal het laadplein een meerwaarde betekenen.

Klaar voor de toekomst

“Dit laadpleinv hebben we in eerste instantie gebouwd voor onze medewerkers en bezoekers”, geeft Yves Vandenbrande, divisiemanager bij Solucious aan. “We beseffen tegelijkertijd dat het laadplein een troef kan zijn voor de buurt en de vele evenementen in Bornem. Vandaar dat we buren en bezoekers van die evenementen graag uitnodigen om er gebruik van te maken.” De laadpalen, geplaatst door DATS 24, worden gevoed met 100 procent groene en lokale energie.  In augustus kunnen eigenaars van elektrische auto’s hun voertuig ook aan een snellader hangen.

“Gezien elke laadpaal voorzien is van twee laadpunten is er ruimte om 26 voertuigen gelijktijdig op te laden”, vult Jonas Cautaerts, eindverantwoordelijke voor elektrische voertuigen bij DATS 24, aan. “We gaan ervan uit dat dit laadplein veelvuldig gebruikt zal worden door omwonenden en bij lokale evenementen. We volgen het gebruik en de laadbehoefte dan ook op. Als dit nodig zou blijken , is alles voorzien om de capaciteit van het laadplein te verdubbelen naar 52 laadpunten.”

lees ook

Colruyt Group gaat voor transport zonder CO2-uitstoot tegen 2035

De gebruikers moeten zelf voorzien zijn van een laadkabel. Betalen kan via een DATS 24-laadpas of de -app, aan 0,45 euro per kWh. Betalen via een andere laadpas of app kan ook, maar dan is de prijs hoger. Het laadplein werd gerealiseerd binnen de Clean Power for Transportv-oproep in 2022 en kreeg de steun van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.