Advertentie A4 - Wekker (1)

Tot de finish met lege batterijen 

Bebat en OVAM bundelen de krachten voor de lancering van de nieuwe batterij-inzamelcampagne ‘Ga tot de finish met je lege batterijen!’. De campagne loopt tot en met 7 mei en wil Vlaamse gezinnen en bedrijven extra stimuleren om hun lege batterijen in te zamelen en in te leveren bij een inzamelpunt. 

Bebat roept op om kasten en lades te controleren op achtergebleven batterijen en deze in te zamelen in de Bebat-inzamelkubus. Na het inzamelen van alle lege batterijen, moeten ze tot de finish gebracht worden door ze in te leveren bij een Bebat-inzamelpunt in de buurt. Er zijn meer dan 24.000 Bebat-inzamelpunten in België, waaronder supermarkten, doe-het-zelfzaken en recyclageparken. Gemiddeld kan iedereen een inzamelpunt vinden binnen een straal van 400 meter. 

Bebat daagt de Belgen uit 

Met de campagne wil Bebat het bewustzijn vergroten over het aantal batterijen dat mensen en organisaties in huis hebben. Tegelijk moedigt Bebat hen aan om deze niet alleen in te zamelen, maar ook daadwerkelijk in te leveren bij een inzamelpunt. Zo kunnen de batterijen ‘de finish’ bereiken, waarna Bebat ze verder kan recycleren. 

lees ook

Bebat en Veolia zamelen batterijen in met fietskoeriers

De inzameling van lege batterijen is belangrijk, omdat zij een waardevolle bron van herbruikbare grondstoffen vormen. Een gemiddeld Vlaams gezin heeft maar liefst 33 lege batterijen in huis, wat betekent dat er 33 kansen zijn om deze batterijen een nieuw leven te geven. Met de grondstoffen van 13 batterijen kan er bijvoorbeeld een nieuw brilmontuur worden gemaakt. De grondstoffen kunnen opnieuw worden gebruikt in vele andere toepassingen. 

Voor meer informatie over de campagne en het vinden van het dichtstbijzijnde inzamelpunt, surf naar: www.bebat.be/nl/finish   

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.