B.R.Met Urbike

B.R.MET laat metaalafval in Brussel ophalen via bakfietsen van Urbike

Metaalrecyclagebedrijf Brussels Recycling Metal (B.R.Met) is een samenwerking begonnen met Urbike. De coöperatie voor het vervoer van bakfietsen zal metaalafval ophalen en afleveren op de B.R.Met-site in Brussel. Daarmee wil B.R.Met meehelpen aan het proces om Brussel koolstofvrij te maken.

De nieuwe dienst van B.R.Met krijgt de toepasselijke naam ‘move’. Hiermee kunnen zowel professionals als particulieren ervoor kiezen om hun metaal-, elektrisch, elektronisch en computerafval per bakfiets te laten ophalen. Urbike zal het opgehaalde materiaal afleveren op de B.R.Met-site in Brussel waar het handmatig wordt gedemonteerd en gesorteerd. Vervolgens verwerken en hergebruiken fabrieken en gieterijen het metaal.

CO2-uitstoot verminderen

Urbike is een coöperatie in de cyclo-logistiek die diensten aanbiedt om de levenskwaliteit in de stad te verbeteren. Zo voorziet het leverdiensten per (bak)fiets aan, zoals in het Move-project van B.R.Met. Daarnaast geeft Urbike advies, opleiding en materiaal voor professionele cyclo-logistieke activiteiten. Met meer dan 350.000 leveren op de teller heeft Urbike al ruim 84 ton CO2-uitstoot in Brussel vermeden. “Het B.R.Met-project is een kleine stat in de richting van een beter klimaat in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We zijn ervan overtuigd dat het een succes zal worden en zal bijdragen tot een betere levenskwaliteit van de Brusselaars”, aldus projectleider Pierre-Marie Huntz.

lees ook

Bakfiets steeds vaker groen alternatief voor bedrijven

(Brusselse) bedrijven en particulieren kunnen via de website van B.R.Met kiezen voor de ophaalmogelijkheid per bakfiets. Zodra de bestelling is geboekt, komt een Urbike-koerier de goederen ophalen. “B.R.Met heeft de ontwikkeling van zachte mobiliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest centraal gesteld. Door te kiezen voor transportoplossingen met Urbike vermindert het aantal licht geladen vrachtwagens en bestelwagens. Bovendien draagt dat bij tot decarbonisatie in de stad”, aldus B.R.Met.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.