Agilytic_data_duurzaamheid

Data voor duurzaamheid: eerst het hoofddoel bepalen

De data van bedrijven blijven vaak onbenut. Toch kan die schat aan gegevens ervoor zorgen dat een organisatie minder grondstoffen of minder vrachtwagens moet inzetten om tot hetzelfde resultaat te komen. Agilytic gaat aan de slag met die data en draagt daardoor, rechtstreeks en onrechtstreeks, bij aan een kleinere ecologische voetafdruk van bedrijven. 

Julien Theys steekt van wal over hoe data handig en nuttig zijn om tot afval- en energiebesparing te komen. Hij richtte in 2015 Agilytic mee op en mag zich Managing Partner noemen. Theys draagt een rugzak vol ervaring mee in de TMT-sector (Technologie, Media en Telecom). “Wat we bij Agilytic doen, vloeit eigenlijk voort uit de telecomsector. Samen met mijn partner, die alles meer vanuit de wetenschappelijke kant bekijkt, wilden we via data-analyse de churn-graad in kaart brengen. Churn is het percentage klanten dat jaarlijks een bedrijf verlaat, om welke reden dan ook. De gaten in de emmer, als het ware.” 

Doelen stellen via data

Sinds zeven jaar ondersteunt Agilytic bedrijven en organisaties. “We helpen hen doelen bereiken door data op een intelligente manier in te zetten. Dat kan door nieuwe klanten aan te trekken of door de gaten in de emmer te dichten om te voorkomen dat klanten het bedrijf verlaten. Daarnaast helpen we hen ook in minder zichtbare processen zoals optimalisatie en financiële risico’s te verminderen. In eerste instantie praten we met de bedrijfsleiders om goed in te schatten waar zij van wakker liggen. Dat gaat van grote concurrentie tot te hoge kosten. Van daaruit focussen we onze analytische projecten op dat specifiek probleem.” 

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.