Urbeez-ecargo_bike

PPP neemt e-cargospecialist Urbeez over

PPP, bedeler van kranten en ander drukwerk, neemt de Brusselse pionier in koolstofneutrale thuisbezorging Urbeez over. De overname past binnen de ambitie van PPP (Pers, Periodicals en Publiciteit) om zijn aanbod te vergroenen en diversifiëren. 

Crowdshipping, fiets- en flitskoeriers, enzovoort. Aan nieuwe spelers en initiatieven geen gebrek als het gaat over thuisbezorging, schrijft PPP in een persbericht. Maar, niet zelden verdwijnen ze even snel als ze gekomen zijn. Het toont aan hoe de befaamde last mile tot op vandaag de heilige graal van de logistiek blijft. Het Belgische Urbeez probeert een antwoord te bieden op die uitdaging met een diverse vloot van 100 procent elektrische voertuigen. De start-up kende de afgelopen jaren een exponentiële groei en werkt ondertussen voor het gratis dagblad Metro, Brico en 5àSec, maar ook voor grote retailers zoals Amazon en Colruyt. Ook PPP zelf is klant bij Urbeez.

Duurzame verandering dankzij micro-fulfillment

“Zowel Urbeez als PPP hebben de ambitie om voor positieve en duurzame verandering te zorgen binnen de logistieksector, vanuit gedeelde waarden als innovatie, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid”, zegt Michel d’Alessandro, CEO van PPP. “Door onze krachten te bundelen zullen we onze expertise in micro-fulfilment nog verder kunnen uitbouwen om de toeleveringsketen van PPP te optimaliseren, en zo nationaal en internationaal meer impact te creëren.” Die micro-fulfillment waarvan sprake is een innovatieve logistieke strategie waarbij met kleine lokale opslagruimtes gewerkt wordt, vaak in stedelijke zones, van waaruit klanten snel en efficiënt bediend kunnen worden. 

“Bij Urbeez worden we gedreven door het verlangen om pakjesbezorging te transformeren, door de logistiek erachter via micro-fulfillment te optimaliseren”, vult Angelino Capretti, oprichter en Managing Director van Urbeez aan. “Concreet brengen we producten met onze vernieuwende aanpak dichter bij de eindklant, om zo voor snellere leveringen en minder uitstoot te zorgen. Op die manier willen we aantonen dat milieubescherming en een ongeëvenaarde klantervaring perfect kunnen samengaan. Daarnaast biedt ons model ook een antwoord op de tendens om (vervuilend) verkeer uit de stadskernen te weren, denk bijvoorbeeld aan de lage-emissiezones.”

Diversificatie

Behalve het verder verduurzamen van haar operaties, is de overname van Urbeez, dat naast de ‘klassieke’ boodschappen ook actief is in maaltijdbezorging, ook een manier voor PPP om haar activiteiten strategisch te diversifiëren. “Dat de gedrukte pers onder druk staat, is niet nieuw. Deze overname biedt ons een uitgelezen kans om onze activiteiten niet alleen te verduurzamen en consolideren, maar ook nieuwe sectoren en opportuniteiten te verkennen, en zo de toekomst van PPP Groep veilig te stellen”, verklaart Michel d’Alessandro.

lees ook

Bakfiets steeds vaker groen alternatief voor bedrijven

PPP is vandaag een van de 3 kandidaten voor de krantenbedelingsconcessie. Mocht het bedrijf het contract winnen, zal de samenwerking met PPP cruciaal zijn om de kranten duurzaam te bedelen in elk stedelijk gebied in België. Urbeez telt momenteel 60 koeriers en een vloot van ongeveer veertig voertuigen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.